Джерело: www.unian.ua
Також фахівці розповіли, скільки часу можуть лежати варені яйця.
Як зрозуміти, чи можна варити яйце і скільки днів воно може лежати в холодильнику?Якщо ви не знаєте, скільки часу яйця пролежали у холодильнику, можна провести тест на плавучість, поклавши їх у холодну воду, аби побачити, чи тонуть вони.
“Яйце, що тоне, є достатньо свіжим для варіння, тоді як яйце, що плаває, вже втратило свою корисність. Під час варіння волога і газ виходять через пори яйця, розріджуючи природний бар’єр, який раніше захищав його, і залишаючи вологу, в якій бактерії можуть і будуть розмножуватися за відповідних умов і через деякий час”, – йдеться у матеріалі.
Варене яйце безпечно вживати, але лише впродовж певного часу, а експерти з безпеки продуктів USDA радять споживати варені яйця впродовж тижня після варіння.
“Після тижня в холодильнику навіть гарне на вигляд варене яйце неминуче починає втрачати смак і текстуру, тому найкраще використовувати дійсно сумнівні старі яйця в рецептах, де ви можете їх побачити і відчути їх запах, коли розбиваєте їх, перш ніж кипляча вода зафіксує все на місці. Сіре кільце навколо жовтка нешкідливе, а гнильний сірчаний запах – ні”, – попередили у виданні.
Тому експерти рекомендують постійно зберігати яйця у холодильнику та довіряти своїм відчуттям, а якщо ви сумніваєтеся, розбийте та перевірте, перш ніж вживати.
Інші поради експертівТакож дієтологи відповіли, чи корисне гарбузове насіння та як його вживати. За їхніми словами, це насіння багате на корисні для серця жири, рослинні білки, клітковину та необхідні мінерали, а також широкий спектр науково підтверджених переваг для здоровʼя.
Крім того, дієтологи розповіли, яке джерело білка корисніше для здоровʼя – лосось чи курка. Вони наголосили, що в цьому питанні лосось все ж має перевагу.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Що пити щодня, аби тиск залишався у нормі: дієтологи назвали корисний для серця чай
- Як розірвати церковний шлюб: священник пояснив, чи можна вдруге вінчатися
- Дієтологи назвали 5 корисних альтернатив зеленому чаю, у яких більше антиоксидантів













