Головна Без категорії Капуста Пелюстка смачніша за звичайну в 10 разів: закриваю відразу потрійну порцію

Капуста Пелюстка смачніша за звичайну в 10 разів: закриваю відразу потрійну порцію

2
0

Джерело: www.unian.ua
Солодка капуста Пелюстка розлітається зі столу за хвилини.

Дуже смачна капуста Пелюстка – класичний рецепт із буряком / колаж УНІАН, скріншот YouTubeАроматна капуста Пелюстка – дуже смачна заготовка, яка готується з додаванням буряка. Закуска має незвичайний рожевий колір і схожа на пелюстки троянди. На будь-якому святковому столі її розмітають за хвилини. Буряк надає овочу насиченого солодкуватого смаку, а маринад додає прянощів.

Дізнайтеся, як готується класична капуста Пелюстка – рецепт дуже простий і містить знайомі кожному українцю інгредієнти. Ви не пошкодуєте, навіть якщо закриєте потрійну порцію.

Капуста Пелюстка з буряком – рецепт української класикиДля приготування краще брати не молоді, а старі качани – вони будуть найхрусткішими. А буряк вибирайте цукрових сортів.

Для банки об’ємом 3 літри вам знадобляться інгредієнти:

  • невелика головка капусти;
  • один буряк;
  • три зубчики часнику.

Також підготуйте продукти для маринаду:

  • літр води;
  • чотири столові ложки цукру;
  • три столові ложки оцту;
  • дві столові ложки солі;
  • дві столові ложки олії;
  • п’ять горошин перцю;
  • два лаврові листки.

Така капуста Пелюстка швидкого приготування готується дуже просто: нарізані овочі заливають розсолом і залишають маринуватися.

Качан потрібно промити і нарізати середніми квадратами. Буряк – тонкими півкільцями, часник дуже дрібно порубати. Якщо хочете зробити страву ароматнішою, можете попередньо запекти буряк у духовці.

Для маринаду закип’ятити воду і додати в неї всі інші інгредієнти. Капуста Пелюстка по-українськи перекладається в банці шарами з буряком і часником. Залийте овочі розсолом. Закрутіть кришкою і струсіть. Поставте страву в холодильник – уже за 3 доби овочі промаринуються і будуть готові до вживання.

Якщо вам до вподоби більш пікантна Пелюстка з буряком, можете додати гострий перець або збільшити кількість часнику.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Ніжне, наче пух, і зовсім без дріжджів: тісто на пиріжки, яке тане в роті
  • Ситний листковий салат “Ніжність”: їм і не можу зупинитися
  • Суп із галушками по-полтавськи: шедевреальний рецепт, який ніколи не набридає



реклама у Нововолинськ