Головна Без категорії Суд відмовився випустити ексзаступника міністра енергетики, спійманого на корупції

Суд відмовився випустити ексзаступника міністра енергетики, спійманого на корупції

36
0

Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання адвокатів про зміну запобіжного заходу ексзаступнику міністра енергетики Олександру Хейлу. Він залишатиметься під вартою до 8 жовтня. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. «19 вересня 2024 року ВАКС підтримав позицію прокурора САП та відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про зміну запобіжних заходів колишньому заступнику міністра енергетики”, — повідомляє: ua.news

Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання адвокатів про зміну запобіжного заходу ексзаступнику міністра енергетики Олександру Хейлу. Він залишатиметься під вартою до 8 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«19 вересня 2024 року ВАКС підтримав позицію прокурора САП та відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про зміну запобіжних заходів колишньому заступнику міністра енергетики та його довіреній особі, яких викрили на одержанні неправомірної вигоди за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району», – йдеться у повідомленні.

За матеріалами справи, в обмін на хабар у 500 тис. доларів США чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.

Мова йде про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту – Покровському.

Міненерго після повідомлення про викриття Хейла на хабарництві внесло подання до Кабміну про його звільнення, й уряд 12 серпня, задовольнив подання.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.



реклама у Нововолинськ