Головна Без категорії У Раді пояснили, чи є можливість знизити мобілізаційний вік до 50 років

У Раді пояснили, чи є можливість знизити мобілізаційний вік до 50 років

30
0

Нардеп і член оборонного комітету Верховної Ради Сергій Рахманін розповів, що наразі Генеральний штаб ЗСУ не збирається знижувати мобілізаційний вік з 60 до 50 років. Про це Сергій Рахманін розповів в інтерв’ю “Українській правді”. Зменшення віку є складним питанням. Якщо подивитися на демографічну ситуацію в Україні, то можна побачити, що людей середнього й старшого віку у”, — повідомляє: ua.news

Нардеп і член оборонного комітету Верховної Ради Сергій Рахманін розповів, що наразі Генеральний штаб ЗСУ не збирається знижувати мобілізаційний вік з 60 до 50 років.

Про це Сергій Рахманін розповів в інтерв’ю “Українській правді”.

Зменшення віку є складним питанням. Якщо подивитися на демографічну ситуацію в Україні, то можна побачити, що людей середнього й старшого віку у нас в рази більше, ніж молоді. Тому тилові й допоміжні частини просто будуть недоукомплектовані, якщо викреслити цих людей з мобілізаційного ресурсу.

“Генеральний штаб вважає, що поки що, на жаль, так питання не стоїть. Хоча й окремі офіційні представники Міністерства оборони, і окремі представники Генерального штабу висловлювалися за те, щоб знизити цю планку до 55 років чи навіть до 50. Але поки що вони не готові говорити про те в осяжній перспективі”, – сказав Рахманін.

Кабінет міністрів допускає варіант збільшення обсягів бронювання працівників різних сфер від мобілізації. Наразі мають бронювання понад 900 тисяч людей у бізнесі.

А Міністерство оборони найближчими днями має видати наказ, що забороняє мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років, які були визнані непридатними в мирний час і обмежено придатними у воєнний.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.



реклама у Нововолинськ