Головна Без категорії Україна отримала перші F-16 від Нідерландів

Україна отримала перші F-16 від Нідерландів

38
0

Перші винищувачі F-16 від Нідерландів з 24 бортів уже в Україні, решту доставлять найближчим часом. Також Україна отримає передові дрони на 400 мільйонів євро. Про це повідомив у пості міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс в соцмережі Х. «Вперше я можу офіційно оголосити, що перші голландські F-16 було доставлено в Україну. Це терміново необхідно. У Харкові”, — повідомляє: ua.news

Перші винищувачі F-16 від Нідерландів з 24 бортів уже в Україні, решту доставлять найближчим часом. Також Україна отримає передові дрони на 400 мільйонів євро.

Про це повідомив у пості міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс в соцмережі Х.

«Вперше я можу офіційно оголосити, що перші голландські F-16 було доставлено в Україну. Це терміново необхідно. У Харкові я бачив збитки від російських авіаударів і чув часті сигнали повітряної тривоги. Решта 24 літаків прибудуть у найближчі місяці», – написав він.

Також в іншому посту Брекельманс заявив, що Нідерланди залишаються в авангарді підтримки України, і саме тому він оголошує про план дій щодо безпілотних літальних апаратів.

«На суму 400 мільйонів євро ми надамо передові безпілотники. Для розвідки, оборони та нападу. Майже половина з них буде розроблена у Нідерландах», – повідомив голова оборонного відомства.

Нагадаємо, що в рамках візиту до України очільник Міноборони Нідерландів відвідав Харків, який фактично щодня страждає від обстрілів з боку рф.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс під час зустрічі з українським колегою Умєровим пообіцяв зміцнити співпрацю країн в авіаційній коаліції.

Нещодавно міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що його країна має багато технологій та знань у сфері безпілотників. Спеціалісти можуть поділитися знаннями з Україною.

Нідерланди оголосили про новий пакет фінансової підтримки в розмірі 209,5 мільйона євро. Кошти підуть для відновлення критично важливої інфраструктури в Україні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.



реклама у Нововолинськ