Головна Без категорії Кабмін призупинив бронювання працівників до 15 листопада: що сталося

Кабмін призупинив бронювання працівників до 15 листопада: що сталося

28
0

Кабінет міністрів призупинив бронювання працівників до 15 листопада. До цього часу урядовці переглянуть переліки підприємств і організацій, яким дозволено бронювання. Про це повідомляє народний депутат Андрій Смолій, який оприлюднив витяг із протоколу засідання Кабміну 8 жовтня. У ньому йдеться, що Мінекономіки разом з Міноборони, іншими зацікавленими органами вирішили підготувати та внести зміни щодо бронювання працівників.”, — повідомляє: ua.news

Кабінет міністрів призупинив бронювання працівників до 15 листопада. До цього часу урядовці переглянуть переліки підприємств і організацій, яким дозволено бронювання.

Про це повідомляє народний депутат Андрій Смолій, який оприлюднив витяг із протоколу засідання Кабміну 8 жовтня. У ньому йдеться, що Мінекономіки разом з Міноборони, іншими зацікавленими органами вирішили підготувати та внести зміни щодо бронювання працівників.

Так, рішення передбачає:

  • анулювання військовозобов’язаним відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації у разі виявлення фактів необґрунтованого бронювання;
  • зупинення до 15 листопада 2024 р. дії положень Критеріїв та порядку, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, а також критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань в особливий період, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 р. № 76, щодо повноважень центральних органів виконавчої влади (крім міністерств), інших державних органів, обласних, Київської міської держадміністрацій (військових адміністрацій) визначати підприємства, установи, організації критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Раніше Кабінет міністрів України забронював від мобілізації весь персонал неурядових організацій та підприємств, які мають закордонне фінансування і є критично важливими для функціонування економіки.

Нагадаємо, раніше народний депутат Дмитро Наталуха розповів у інтерв’ю, яким є орієнтовний резерв для мобілізації в Україні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.



реклама у Нововолинськ