Головна Без категорії На Волині судили організаторку та учасника бунту під ковельським ТЦК

На Волині судили організаторку та учасника бунту під ковельським ТЦК

50
0

Джерело: sylapravdy.com

Адміністраторку групи у Viber визнали винною у перешкоджанні Збройним силам України. Вона інформувала про місце вручення повісток, а також підбурювала до блокування будівлі територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Ковелі. Йдеться про події, що відбулися 3 серпня 2024 року. Покарання отримав також один із активних учасників бунту. 

Відповідний вирок виніс Ковельський міськрайонний суд. 

Суд встановив, що адміністраторка групи «Ковель і район» у Viber Юлія Загура закликала громадян зібратися 3 серпня 2024 року біля будівлі районного центру комплектування та соціальної підтримки (в народі – військкомату, – ред.) у Ковелі, блокувати роботу установи, а також спонукала громадян до дій, спрямованих на перешкоджання роботі представникам ТЦК. 

На акцію непокори зібралось близько сотні людей. Дехто навіть намагався силою проникнути в будівлю військкомату. Причиною бунту стало нібито затримання співробітниками ТЦК кількох молодиків, які не мали при собі військово-облікових документів.

У Волинському обласному територіальному центрі комплектування і соціальної підтримки тоді заявили, що конфлікт підтримувався та спрямовувався у «необхідному руслі» російськими спецслужбами через відповідні «інформаційні системи». І навіть долучили приклади коментарів ботів, які додатково підбурювали товариство.

«Активність яких була виявлена в соціальних мережах, свідчить про те, що ворожа пропаганда буде використовувати кожне ваше слово, заклик, дію до дестабілізації обстановки в Україні вашими ж руками. Тільки біда в тому, що вони віртуальні, а люди, які вчора чинили спротив і перешкоджали законним діям влади, – реальні (тож і відповідальність буде реальна, а не віртуальна)», – повідомили 5 серпня у Волинському ТЦК та СП.

До речі, у вироку суду також підкреслили, що заколотниця перебуває під впливом інформаційно-психологічних спецоперацій Росії проти України. 

Крім того, Юлія Загура неодноразово повідомляла у Viber-групі «Ковель і район» про місця проведення мобілізаційних заходів у Ковелі. 

Жінка пішла на угоду з прокуратурою і цілком визнала свою вину у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України). Сторони узгодили покарання: п’ять років позбавлення волі з іспитовим строком один рік. Юлія Загура має періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, а також повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання. 

1-го жовтня суддя Ковельського міськрайонного суду Володимир Губар затвердив угоду про визнання винуватості. 

Киянка Юлія Загура виховує двох малолітніх дітей і, як зазначено у вироку, працює лікарем загальної практики КП «Стоматологічна поліклініка імені Богомольця».

Крім того, 11 жовтня судили ще одного учасника заколоту. Волинянин Петро Арсенюк автівкою перекривав рух транспорту по вулиці Грушевського в місті Ковель та навіть заходив на територію військкомату, а також штовхав працівників поліції і ТЦК. 

«В присутності інших осіб грубо та в нецензурній формі висловлювався на адресу працівників поліції і РТЦК та СП, погрожував останнім», – йдеться у вироку суду. 

На суді чоловік визнав вину повністю. Суддя Ковельського міськрайонного суду Володимир Губар призначив порушнику штраф в розмірі 34 тисячі гривень. 

Раніше «Сила правди» писала про те, як на Волині працівниця ТЦК вимагала 600 доларів хабаря за бронювання працівників.



реклама у Нововолинськ