Головна Без категорії Не лише Sting: експерт анонсував появу кількох дронів-місливців на “Шахеди”

Не лише Sting: експерт анонсував появу кількох дронів-місливців на “Шахеди”

16
0

Джерело: www.unian.ua
Зенітні дрони можуть стати дешевшими засобами ураження ворожих цілей.

Перший український дрон-мисливець на “Шахеди” / фото The TelegraphВ Україні створили перший дрон, призначений для перехоплення “Шахедів”. Найближчим часом може з’явитися ще декілька варіантів, заявив в ефірі “Суспільного” авіаексперт Анатолій Храпчинський.

Він зауважив, що такий дрон з’явився тому, що Україна шукає способи здешевлення засобів ураження. Якісним рішенням тут може бути саме зенітний дрон.

“Яким він буде – мультикоптерного типу… чи буде крилоподібного – тут вже задача по-іншому складається. Тому що треба розуміти, як ми будемо перехоплювати повітряну ціль, яка знаходиться в повітрі. Тобто її ми будемо наздоганяти, ми будемо йти на зустріч чи ми будемо йти вбивати посередині його маршруту… Від цього залежить, який дрон нам потрібен”, – сказав Храпчинський.

За його словами, “зараз не тільки цей дрон з’явиться”. “Найближчим часом ми побачимо ще декілька варіантів, які будуть застосовуватися для перехоплення”, – зазначив експерт.

Україна створили дрон для перехоплення “Шахедів”Як повідомлялося, Україна вже тривалий час розробляє безпілотник, здатний перехоплювати російські БпЛА-камікадзе іранської розробки Shahed-136.

За даними британської газети The Telegraph, перший відомий зразок зробили фахівці команди “Дикі шершні”. FPV-дрон під назвою “Жало” (Sting) здатен літати зі швидкістю понад 160 км на годину та підійматися на висоту близько 3 км.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • США профінансують виробництво українських дронів на $800 мільйонів, – Зеленський
  • Чому Україна не створює бойові літаки: авіаексперт назвав причини
  • Україна потребує власного аналога дрона “Шахед”, – авіаексперт


реклама у Нововолинськ