Головна Без категорії Сибіга прибув з візитом до Єгипту: подробиці

Сибіга прибув з візитом до Єгипту: подробиці

36
0

Протягом багатьох років Україна та Єгипет були надійними партнерами, демонструючи значний обсяг торгівлі та активний політичний діалог. Українська сторона налаштована на подальший розвиток відносин з Єгиптом. У суботу, 26 жовтня, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів двосторонні переговори з єгипетським колегою Бадром Абдель Ати під час свого візиту до Каїра. За інформацією Міністерства закордонних”, — повідомляє: ua.news

Протягом багатьох років Україна та Єгипет були надійними партнерами, демонструючи значний обсяг торгівлі та активний політичний діалог. Українська сторона налаштована на подальший розвиток відносин з Єгиптом.

У суботу, 26 жовтня, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів двосторонні переговори з єгипетським колегою Бадром Абдель Ати під час свого візиту до Каїра.

За інформацією Міністерства закордонних справ України, під час зустрічі обговорювалися різні аспекти співпраці між країнами, включаючи енергетику, продовольчу безпеку, сільське господарство, машинобудування, туризм та освіту.

Сибіга також згадав про спільні досягнення в аерокосмічній галузі, зокрема, про виготовлення першого єгипетського супутника EgyptSat-1. Він зазначив, що після початку повномасштабної агресії Росії політичний діалог між Україною та Єгиптом сповільнився, а двостороння співпраця не реалізує свого потенціалу.

На думку міністра, сьогодні ми маємо спільне розуміння необхідності перегорнути цю сторінку. Україна відкрита до розвитку співпраці.

Сибіга висловив готовність відновити роботу міжурядової комісії, активізувати ділову раду та розпочати переговори щодо укладення угоди про преференційну торгівлю. Він також передав єгипетському міністру пропозицію дорожньої карти пріоритетних кроків для розвитку двосторонніх відносин.

Наприкінці зустрічі Сибіга подякував єгипетській стороні за гостинність та запросив Бадра Абдель Ати відвідати Україну з офіційним візитом.

Раніше ми писали, що керівник МЗС України Андрій Сибіга прибув 24 жовтня з офіційним візитом до Анголи.

Також нагадаємо, що посольство України офіційно розпочало роботу в Султанаті Оман.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 



реклама у Нововолинськ