Джерело: tsn.ua
Він побудував собі нову кар’єру.
Про це пише Oddity Central.
Локшина швидкого приготування, більш відома в Японії як локшина в стаканчиках, дуже популярна в країні. Існують буквально сотні різних видів, від дешевих варіантів, які ви можете знайти в місцевому продуктовому магазині, до вишуканих версій зі справжніми начинками, такими як зневоднене м’ясо та овочі. Це, безумовно, найпопулярніша їжа швидкого приготування в Японії, і її люблять практично всі, але ніхто не любить її так сильно, як Сокусекісай Ояма.
Колишній ілюстратор з дипломом інженера, Ояма покинув свою кар’єру, щоб присвятити себе улюбленій справі – поїданню локшини і стати професійним критиком локшини в чашках. 65-річний чоловік стверджує, що за останні 30 років він з’їв щонайменше одну порцію локшини швидкого приготування і загалом понад 10 000 чашок локшини.
Сокусекісай Ояма / Фото: x.com/Sokusekisai
Ояма каже, що “прокинувся з любов’ю до локшини швидкого приготування” під час навчання на інженера в токійському університеті Гунма. Тоді ж він почав колекціонувати упаковання для рамену швидкого приготування, і зараз його приголомшлива колекція налічує понад 6 000 різних стаканчиків та обгорток. Його великий прорив у світі поціновувачів локшини швидкого приготування стався 1995 року, коли він виграв телевізійний чемпіонат Токіо з локшини швидкого приготування, телевізійне шоу, яке перевіряло знання конкурсантів про рамен швидкого приготування. Перемога принесла Сокусекісаю Оямі статус знаменитості, що гарантувало йому участь в інших телешоу та різноманітних заходах.
2018 року Сокусекісай був коронований телевізійним чемпіоном Goku Kiwami Cup Ramen Arrangement King у шоу, присвяченому вдосконаленню локшини швидкого приготування, пропонуючи невеликі корективи. Учасники обирали свою улюблену локшину швидкого приготування, а потім додавали деякі інгредієнти, щоб зробити її кращою. Судді, зазвичай власники раменних, оцінювали результати, дегустуючи покращений рамен, і визнали найкращим рамен від Сокусекісая Оями.
今日の晩飯は日清カップヌードル辛麺焙煎唐辛子のコク旨しょうゆ。 辛旨ええぇ!ぶっかけ焙煎唐辛子入り 辛さレベル4 つゆは赤黒くて香りにも唐辛子の辛みが含まれている。食べてみると激辛一歩手前で汗が出てきた。辛いは辛いが旨辛だな。麺はやわらかめの食感。かやくは赤唐辛子&豚ミンチ&卵&ねぎ。 pic.twitter.com/P3kn7a1B3k
— 大山 即席斎≡◔ω◔≡ (@Sokusekisai) October 9, 2024
Щороку в Японії з’являються сотні нових пропозицій локшини швидкого приготування, тому Сокусекісай Ояма працює професійним критиком локшини в чашках. Він регулярно виступає на телебаченні та дуже активний у соціальних мережах, відповідаючи на запитання людей, пов’язані з локшиною, публікуючи огляди та складаючи рейтинг найпопулярніших видів локшини швидкого приготування. Завдяки його величезному досвіду та задокументованій любові до локшини в стаканчиках, до його думки завжди прислухаються.
Локшина швидкого приготування має погану репутацію, коли мова йде про здоров’я. Ояма ніколи не коментував стан свого здоров’я, хоча з’їв більше локшини швидкого приготування, ніж будь-хто інший у світі, але має досить здоровий вигляд.
Нагадаємо, чоловік не вживав алкоголь протягом 1000 днів. Він розповів про наслідки, яких не очікував.
Читайте також: