Джерело: www.volynnews.com
Відтепер до вимог додали обмеження на вміст насичених жирів, натрію та цукру. «Здорові» продукти мають складатися з більшої кількості корисних інгредієнтів, зокрема фруктів, овочів та нежирних молочних продуктів, пише Українська правда.Життя з посиланням на CNN.
Таким чином перелік «здорових» продуктів зазнав змін. Якщо колись до нього відносили білий хліб, пластівці з вмістом цукру та йогурт, то тепер вони не відповідають вимогам.
Натомість «здоровими» продуктами вважають різні горіхи та насіння, лосось, оливкову олію, деякі види арахісового масла та консервовані фрукти та овочі.
Читати ще: ООН цьогоріч оплатить харчування 160 тисяч українських дітей у школах
«FDA визнає, що захворювання, пов’язані з харчуванням, як-от хвороби серця, рак і діабет, є основною причиною інвалідності у Сполучених Штатах і сприяють тому, що Америка має найнижчу тривалість життя серед великих країн з високим рівнем доходу.
Маркування харчових продуктів може бути потужним інструментом для змін», – зазначив Джим Джонс, заступник комісара FDA з питань харчових продуктів для людини.
Управління працює над символом, який можна буде наносити на упаковки, щоб допомогти споживачам ідентифікувати «здорові» продукти. Також фахівці розробляють план маркування харчових продуктів, який буде розміщений на лицьовій стороні упакування на додаток до більш детальних написів на зворотному боці.
Фахівці FDA стверджують, що нові стандарти ґрунтуються на найсучасніших наукових дослідженнях і можуть допомогти споживачам зробити здоровіший вибір продуктів харчування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу