Головна Новини Країни Дієта при артриті: які продукти знижують симптоми запалення

Дієта при артриті: які продукти знижують симптоми запалення

38
0

Джерело: tsn.ua

Артрит може вразити будь-яку людину, незалежно від віку, включно з дітьми та молоддю.

Ревматоїдний артрит – це хронічне захворювання, що викликає біль, набряк і скутість суглобів. Спеціальної дієти при артриті немає. Просто рекомендується здорове різноманітне харчування.

Зокрема, риб’ячий жир допомагає зменшити загальне запалення та може допомогти зменшити біль у суглобах і скутість. Також варто споживати більше овочів та фруктів, олію та продукти, багаті на мононенасичені жири (наприклад, оливкову олію).

Що потрібно виключити з раціону при ревматоїдному артриті

Продукти, що містять трансжири:

  • масло та маргарин (при нагріванні вміст трансжирів збільшується)
  • оброблене червоне м’ясо тваринного походження (ковбаси, сосиски)
  • страви швидкого приготування (фаст-фуд, напівфабрикати)
  • промислові хлібобулочні вироби (кекси, торти, печиво, випічка та пончики)

Сіль

Споживання солі (хлориду натрію) понад 6 г на день може спричинити запалення. Високе споживання солі також може збільшити ризик високого кров’яного тиску для деяких людей.

Раніше ми писали, як покращити здоров’я серцево-судинної системи.

Читайте також:




реклама у Нововолинськ