Головна Без категорії Харчування пацієнтів Луцької райлікарні кашами і котлетами у 2025 році обійдеться у...

Харчування пацієнтів Луцької райлікарні кашами і котлетами у 2025 році обійдеться у майже 6 мільйонів

42
0

Джерело: sylapravdy.com

Комунальне підприємство «Луцька центральна районна лікарня» Підгайцівської сільської ради замовило приготування та доставку їжі для своїх пацієнтів за 5 мільйонів 913 тисяч на рік. Послуги надаватиме вже добре знайоме волинським лікарням підприємство «Фуді-Кейтеринг». Воно було єдиним учасником торгів, тож стало переможцем. 

Відповідна закупівля відбулася у системі публічних закупівель «Prozorro» у грудні 2024 року.

Тендер медичний заклад, що розташовний у Липинах, оголосив 13 грудня. Очікувана вартість становила 5 мільйонів 913 тисяч гривень. Узгоджена в результаті торгів ціна лишилася такою ж. Переможцем стало луцьке товариство «Фуді-Кейтеринг», яке й було єдиним учасником торгів. Договір сторони підписали 30 грудня.

З 1 січня до 31 грудня 2025 року підрядник повинен забезпечити сім днів на тиждень пацієнтів лікарні триразовим харчуванням. Згідно з договором, за рік медзаклад планує харчувати пацієнтів з розрахунку на 32 тисячі 850 ліжко-днів, вартістю 180 гривень за один. 

Специфікація до договору на харчування пацієнтів

Наприклад, у понеділок пацієнти Луцької центральної районної лікарні їстимуть на сніданок гречану кашу (12 гривень) із сосискою (15 гривень), а також салат з буряка (9 гривень) та хліб з маслом (4 та 8 гривень). На обід їм привезуть гороховий суп (25 гривень), плов (45 гривень), салат «Вінегрет» (9 гривень) та хліб. А от на вечерю фірма «Фуді-Кейтеринг» приготує для хворих пшеничну кашу (12 гривень), курячу запечену котлету (25 гривень) та, традиційно, додасть скибку хліба. У вівторок у денному меню передбачені і котлета по-домашньому (25 гривень), і булгур з маслом (12 гривень), а також куряча котлета (25 гривень), рибна тефтеля (25 гривень), гречаний суп (25 гривень) тощо.

Зразок меню для пацієнтів Луцької центральної районної лікарні

Отож луцька фірма «Фуді-Кейтеринг» повинна буде впродовж року готувати їжу з високоякісних продуктів та доставляти її до медзакладу тричі на день. Гарячі страви повинні мати температуру 60-65 градусів, а холодні наїдки – 10-15 градусів. Розраховуватися із підрядником Луцька ЦРЛ буде за кожні 7 днів впродовж 2025 року.

Луцька компанія ТОВ «Фуді-кейтеринг» займається приготуванням та доставкою їжі вже 6 років. Заснували її киянка Тетяна Коваль, львів’янка Марта Ковальська і лучанка Оксана Бондарук. Директор компанії – Інна Станкевич. Також фірма має своє представництво у Тернополі.

«Фуді-кейтеринг» активно бере участь і перемагає у тендерах не лише на Волині, а й у Львові, Хмельницьку, Рівному, Тернополі і Житомирі. Загалом з 2021 року фірма отримала 107 держзамовлень загальною вартістю 472 мільйони гривень. Найчастіше все ж таки підприємству щастить на замовлення з Волині: понад половину всіх контрактів – з комунальними і бюджетними закладами цієї області.

Раніше, «Сила правди» розповідала про те, що у 2024 році компанія «Фуді-кейтеринг» організувала за 4 мільйони харчування для Луцької центральної районної лікарні, виграла торги на 29 мільйонів щодо кейтерингових послуг для пацієнтів Луцької міської клінічної лікарні на 2025 рік, а також за 30 мільйонів харчуватиме пацієнтів Ковельського МТМО.

Юлія Галецька

Журналістка Центру журналістських розслідувань “Сила правди”




реклама у Нововолинськ