Головна Без категорії Найніжніша вершкова паска, що тане у роті: рецепт, який ви захочете повторювати кожного року

Найніжніша вершкова паска, що тане у роті: рецепт, який ви захочете повторювати кожного року

36
0

Джерело: tsn.ua

Рецепт найніжнішої вершкової паски, що тане у роті / © Pixabay

Ця паска виходить дуже ніжною, ароматною, волокнистою, а головне — довго не черствіє.

Інгредієнти вершки 200 мл

вершкове масло 250 г

живі дріжджі 80 г

цукор 450 г

молоко 200 мл

яйця 4 шт.

жовтки 2 шт.

ванільний цукор 20 г

сметана 50 г

олія 50 мл

борошно 1700 г

цедра за смаком

сухофрукти за смаком

Процес приготування:

  • Спочатку приготуємо опару. Для цього беремо 100 мл теплого молока і додаємо кілька ложок цукру. Потім додаємо дріжджі та кілька ложок борошна, що вже були відміряні для рецепту. Все добре перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. Тим часом готуємо основу: розігріваємо вершки та масло, доводимо до кипіння, додаємо 120 г борошна і перемішуємо до утворення однорідної маси. Охолоджуємо.
  • Після цього з’єднуємо основу з опарою. Додаємо яйця, жовтки, цукор, просіяне борошно, ванільний цукор та цедру. Не забуваємо про сметану і олію. Усе ретельно перемішуємо і викладаємо тісто у форми на чверть їхнього об’єму.
  • Розігріваємо духовку до 160 градусів і ставимо паски на випікання. Печемо близько 1 години 20 хвилин.
  • Коли паски будуть сухі всередині, виймаємо їх, даємо охолонути і починаємо декорувати. Для оздоблення можна зробити бокову глазур, прикрасити вершковим кремом або використовувати покриття з молочного шоколаду.
  • Смачного!




    реклама у Нововолинськ