Джерело: www.volynnews.com
Про це пише ТСН з посиланням на ресурс Strona Zdrowia.
Швейцарські дослідники з Міжнародного інституту здоров’я і довголіття (MIZD) поділилися сенсаційним відкриттям: регулярне вживання шоколаду може збільшити тривалість життя аж на 20 років.
У дослідженні брали участь десять тисяч добровольців. Експеримент показав, що ті піддослідні, які щодня з’їдали хоча б 50 грамів шоколаду, мали кращі показники здоров’я, добре приборкували стрес і старіли помітно повільніше.
Читати ще: Дубайський шоколад може бути небезпечним. Що знайшли дослідники
Такий ефект науковці пов’язують із біологічно активною речовиною під назвою Тheobrominum vitalis. Вона міститься тільки у якісному чорному шоколаді з високим умістом какао. Вчені наголошують, що чорний шоколад неодмінно має бути у списку суперфудів, адже він має неоціненну користь для здоров’я.
Науковці на підставі експерименту зробили наступні висновки. Любителі чорного шоколаду менше страждають на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та нейродегенеративні розлади. Опірність організму до вікових змін у таких людей значно вища, ніж у тих, хто не їсть чорного шоколаду.
Читати ще: У Швейцарії вигадали новий шоколад: інгредієнти та смак
Активна речовина Theobrominum vitalis, яка міститься в шоколаді з високим умістом какао, має потужні антиоксидантні властивості. Тому захищає клітини організму від руйнування, сповільнюючи процеси старіння. Також ця антиоксидантна сполука сприяє виробленню ендорфінів – гормонів, які покращують настрій і зміцнюють імунітет.
Вчені зазначають, що найбільша користь для здоров’я від шоколаду з умістом какао не менш як 70%. Молочний та білий шоколад такими властивостями не наділені. Навпаки, ці продукти практично не мають користі для здоров’я, бо містять забагато цукру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу