Джерело: tsn.ua
Зліва направо: Стармер, Мерц, Макрон
Під час візиту до України європейські лідери Еммануель Макрон, Дональд Туск, Кір Стармер і Фрідріх Мерц спробували традиційні страви української кухні.
Про це розповів ресторатор і дослідник української кухні Євген Клопотенко.
Так, вчора, 10 травня до Києва залізницею прибули президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр-міністри Польщі та Великої Британії Дональд Туск і Кір Стармер, а також канцлер Німеччини Фрідріх Мерц.
За словами Клопотенка, Макрон їв борщ і качану кашу, Стармер замовив сирники, Туск — галушки, а Мерц — львівський сирник.
Загалом меню включало такі страви:
- Сирники з лекваром
- Пиріжки з яблуками
- Пиріжки з вишнями
- Качана каша
- Львівський сирник
- Борщ з печі
- Галушки
- Палюшки
- Голубці
- Буковинська начинка
Вина:
- Піно Нуар від «Бейкуш»
- Каберне Совіньйон від «Виноман»
- Аліберне від «Виноман»
- Артанія від «Бейкуш»
- Першотвір від «Біологіст»
Страви, які подали європейським лідерам у поїзді
«Українська кухня знову працює на дипломатичному рівні. Бо це важливий елемент як дипломатії, так і промоції. Якщо після візиту переговори підуть краще — ми ні до чого. Це все смак», — зазначив Клопотенко.
Нагадаємо, під час зустрічі «Коаліції охочих» у Києві лідери України, Франції, Британії, Німеччини та Польщі ухвалили рішення про розміщення миротворчого контингенту в Україні після припинення вогню.