Головна Без категорії Як смачно зварити або посмажити молоду картоплю: ідеальний обід на всю сім’ю

Як смачно зварити або посмажити молоду картоплю: ідеальний обід на всю сім’ю

19
0

Джерело: www.unian.ua
Розповідаємо, як приготувати домашню молоду картоплю.

Розповідаємо, чи можна смажити молоду картоплю / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, УНІАНФрукти та овочі завжди смачніші в сезон, а деякі продукти і зовсім можна готувати в певний час. Наприклад, молоду картоплю готують пізньою весною або влітку, коли викопують новий урожай коренеплодів.

Кожній господині варто знати, як смачно приготувати молоду картоплю. Сьогодні розглянемо, як її відварити та посмажити.

Як готувати молоду картоплю з кропомЦе перевірений метод, як приготувати молоду картоплю. Для нього беремо:

  • кілограм молодої картоплі;
  • 100 г вершкового масла;
  • кріп;
  • дві столові ложки оцту (за бажанням);
  • сіль.

Картоплю миємо й очищаємо від шкірки. Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і підсолюємо. Кріп миємо, просушуємо серветками або паперовими рушниками і дрібно ріжемо.

Коли приготується картопля, зливаємо воду. Додаємо туди зелень, вершкове масло та оцет. Злегка струшуємо. Залишаємо на десять хвилин, щоб картопля просочилася ароматом. Подаємо зі свіжими овочами.

Як посмажити молоду картоплюЗазвичай її не беруть для смаження, оскільки молода картопля досить водяниста. Однак за правильного рецепта може вийти прекрасний обід або вечеря для всієї родини. Для приготування беремо:

  • кілограм молодої картоплі;
  • олію (рослинну) для смаження;
  • 10 зубчиків часнику;
  • кріп;
  • сіль.

Бульби варто підбирати дрібні, не більші за волоський горіх. Добре промиваємо від бруду та пилу. Перекладаємо в пакет, всипаємо трохи крупної солі та “скрабуємо” коренеплоди. Так вийде прибрати шкірку, яка нещільно прилягає і може потім пригоріти.

Картоплю знову промиваємо й обсушуємо серветками або паперовими рушниками. Наливаємо олії приблизно на один сантиметр. Картоплю викладаємо в один шар і готуємо на максимальному вогні близько п’яти хвилин. Не забуваємо перевертати бульби.

На цьому етапі робимо мінімальний вогонь, накриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 15 або 20.

У цей час дрібно нарізаємо зелень і часник. Готову картоплю приправляємо, додаємо туди часник, вимикаємо плиту й залишаємо під кришкою ще кілька хвилин. Так вона просочиться пікантним смаком і ароматом.

Перекладаємо картоплю в тарілку, посипаємо зеленню та подаємо. Це прекрасний спосіб, як смажити молоду картоплю.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Як закрити смачні кабачки на зиму – незвичайні рецепти
  • Що робити з сухим лавашем: три смачних рецепти нашвидкуруч
  • Швидко і смачно: чим прошаровувати вафельний торт, щоб усі просили добавки



реклама у Нововолинськ