Джерело: www.unian.ua
Через рідкість і дорожнечу Пуле важко знайти, і для його отримання може знадобитися поїздка до самого джерела сиру.
Зазначається, що він не виглядає таким гламурним, як покритий золотом Clawson Stilton, який продається приблизно за 300 доларів за фунт.
“Насправді, не зовсім білий колір і розсипчаста текстура Пуле виглядають оманливо скромно. Секрет його високої ціни криється в процесі виробництва і, зокрема, в його основному інгредієнті – Пуле на 60 відсотків складається з молока балканських ослиць”, – йдеться в статті.
Річ у тім, що ослиці дають набагато менше молока, ніж корови: самка може виробляти максимум 2 літри молока на день. Для порівняння, середня молочна корова виробляє від 30 до 45 літрів. Також сам процес доїння набагато складніший. Спеціального обладнання для доїння віслюків не існує і фермери отримують молоко старомодним способом – вручну.
Зазначається, що є також проблема зі складом самого молока, яке містить менше твердих речовин. На практиці це означає, що сировару потрібно більше ослячого молока, ніж коров’ячого, щоб виробити рівну кількість продукту. Слободан Сіміч, який виробляє Пуле, сказав:
“Для одного кілограма сиру нам потрібно близько 25 літрів ослиного молока. Це приблизно на 1000 євро ослиного молока. Воно має дуже інтенсивну, насичену текстуру і смак”.
Згідно з Atlas Obscura, сир Пуле має смаковий профіль, схожий на Manchego. Через рідкість і дорожнечу Пуле важко знайти, і для його отримання може знадобитися поїздка до самого джерела сиру – пишних зелених водно-болотяних угідь Засавиці, природного заповідника на північному заході Сербії, за 80 кілометрів від Белграда.
Зазначається, що осляче молоко, яке порівнюють із людським грудним молоком, має імуностимулювальні та протизапальні властивості. Історично його також прославляли за його здатність повертати роки назад: ходять навіть чутки, що легендарна красуня Клеопатра щодня приймала ванни з цього молока.
Цікаві новини про продуктиАбрикоси – кісточкові фрукти з ботанічного сімейства рожевих: вони багаті необхідними поживними речовинами, клітковиною та антиоксидантами, що сприяють доброму здоров’ю. VeryWell Health описало, що відбувається з тілом, якщо регулярно їсти абрикоси.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Яку їжу не варто зберігати на нижній полиці холодильника: дієтологи назвали 9 продуктів
- Як спекти смачні круасани своїми руками: покроковий рецепт для початківців
- Для чого насправді бічний бік терки: експертка здивувала “геніальним” трюком