Джерело: www.unian.ua
Запечені баклажани по-пармськи – новинка літнього меню.
Цьогоріч цю страву спеціально розробила Маріанна Вільямс, експертка EatingWell.
Як повідомляється, цей полегшений варіант класичних баклажанів по-пармськи зберігає насичений смак, але без смаження в олії. Скибочки баклажанів спочатку запікаються, а потім укладаються шарами з томатним соусом, моцарелою і пармезаном. Такий спосіб приготування робить страву менш жирною і більш корисною. Це чудова вегетаріанська основна страва, яка чудово поєднується з пастою, хрустким хлібом або легким салатом.
Баклажани в духовці з сиром по-пармськиІнгредієнти:
- 2 середніх баклажани, нарізаних кружальцями завтовшки по 1,2 см;
- 4 столові ложки оливкової олії extra virgin (приблизно 60 мл);
- 1 банка томатного соусу (680 г);
- ⅓ склянки порваного листя свіжого базиліка (приблизно 10 г), плюс трохи для прикраси;
- 1,5 ч. л. подрібненого свіжого орегано;
- 2 середніх зубчики часнику;
- 170 г моцарели (приблизно 1,5 склянки);
- 4 столові ложки тертого пармезану;
- ¼ склянки панірувальних сухарів (близько 15 г).
Як приготувати баклажаниРозігрійте духовку до 230 °C. Встановіть решітки на середній і нижній рівні. Застеліть два великих дека папером для випічки або змастіть антипригарним спреєм. Розкладіть скибочки баклажанів в один шар і змастіть з обох боків 3 ст. л. олії. Запікайте 20 хвилин, перевернувши шматочки і помінявши місцями дека через 10 хвилин.
У мисці змішайте томатний соус, базилік, орегано і часник. Викладіть близько 80 мл соусу на дно великої жароміцної сковороди або форми для запікання. Викладіть половину запечених баклажанів, зверху – 320 мл соусу, потім половину моцарели і 1 ст. л. пармезану. Повторіть шари.
Запікайте близько 10 хвилин, поки сир не почне плавитися, а соус не закипить по краях.
У невеликій мисці змішайте сухарі з рештою 1 ст. л. олії та рівномірно посипте зверху. Збільште температуру духовки до режиму гриля. Запікайте 3-4 хвилини до появи золотистої скоринки. Зверху посипте 1 ст. л. пармезану, що залишилася.
Перед подачею дайте страві постояти 10 хвилин. За бажанням прикрасьте свіжим базиліком – перед вами ситна і затишна страва, яка сподобається всій родині.
Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав ще, що можна приготувати з баклажанів.
Ще один варіант приготування баклажанів можете подивитися на відео:
Вас також можуть зацікавити новини:
- І смачно, і дуже корисно: 12 поживних альтернатив звичайному хлібу
- Чи безпечно готувати їжу на оливковій олії: дієтологи розвіяли всі сумніви
- Учені з’ясували, який сік корисний для шлунка