Головна Без категорії Кабачки – суперфуд літа: 5 причин додати їх до раціону просто зараз

Кабачки – суперфуд літа: 5 причин додати їх до раціону просто зараз

19
0

Джерело: www.unian.ua
Чому б не включити в раціон кабачки вже зараз, адже цей скромний овоч здатний принести організму більше користі, ніж здається на перший погляд.

Вся увага на кабачку / фото ua.depositphotos.comКабачок – універсальний і смачний літній овоч, який продовжує стрімко завойовувати свою популярність. І не просто так, адже він приносить масу користі для організму: від здоров’я серця і зору до поліпшення травлення, пише EatingWell

Але що насправді відбувається з тілом, коли кабачок стає частиною щоденного раціону?

Може налагодити травленняКабачок багатий на харчові волокна, особливо в шкірці, що сприяє здоровому травленню. Клітковина збільшує об’єм випорожнень і покращує регулярність дефекації, підтримуючи здоров’я кишківника.

“Клітковина і вода в кабачку допомагають пом’якшити випорожнення і запобігають закрепам, а також живлять корисні кишкові бактерії”, – зазначає магістр наук, дієтолог Саманта Девіто.

Підтримує водний балансКабачок на 95% складається з води, що робить його чудовим способом зволоження організму, особливо влітку. “Цей смачний овоч допомагає запобігти зневодненню, особливо в теплу пору року”, – пояснює зареєстрована дієтологиня і ліцензована нутриціоністка Аманда Годман.

Гідратація важлива для підтримки рівня енергії, терморегуляції та функціонування всіх систем організму.

Джерело антиоксидантівКабачки багаті на антиоксиданти, які захищають клітини від руйнівного впливу вільних радикалів. Ці радикали утворюються як унаслідок природних процесів в організмі, так і через зовнішні чинники – забруднення повітря, куріння або погане харчування.

“Кабачок містить антиоксиданти, такі як вітамін С і бета-каротин, які зменшують запалення і зміцнюють імунітет”, – каже доктор філософії, дієтолог Ліза Янг.

Включення продуктів з антиоксидантами в раціон може знизити ризик серцево-судинних захворювань і деяких видів раку.

Підтримує здоров’я серцяЦей скромний овоч має потужний серцево-судинний ефект завдяки високому вмісту калію і низькому рівню натрію.

Кабачок – це джерело користі для серця: він багатий на калій і клітковину, а значить допомагає регулювати тиск і захищає серцево-судинну систему.

Корисний для очейАнтиоксиданти в кабачку благотворно впливають і на зір.

“Один середній кабачок містить близько 4160 мкг лютеїну і зеаксантину – каротиноїдів, необхідних для здоров’я очей. Вони накопичуються в сітківці та зменшують пошкодження, спричинені віковою дегенерацією жовтої плями”, – пояснює зареєстрований дієтолог-нутриціолог Емі Браунштейн.

Кому протипоказані кабачкиДля більшості людей кабачки безпечні, але є деякі нюанси:

  • Кабачок належить до родини гарбузових – як і огірки, гарбузи та патисони. Людям з алергією на ці овочі слід уникати кабачків.
  • У кабачках містяться кукурбітацини – сполуки, які за високої концентрації надають гіркоти. Гіркий смак – привід не їсти овоч, оскільки він може спричинити розлади травлення.
  • Якщо ви приймаєте діуретики або препарати, що впливають на рівень калію, порадьтеся з лікарем: через вміст калію кабачок може вплинути на дію ліків.

Інші новини про корисні для організму овочі та фруктиРаніше УНІАН повідомляв про найкориснішу ягоду для кишечника. Найбільший її плюс – це клітковина. Але вона також багата на вітамін С і антиоксиданти. Тому в раціоні ця ягода має бути 100%.

Крім того, експерти назвали овоч №1 для боротьби з артритом. Сам по собі артрит може завдати нам чимало клопоту. Але цей овоч – чи не найпростіше рішення в комплексі заходів при лікуванні артриту.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Як заморозити ягоди на зиму: покроковий план дій від Марти Стюарт
  • Як смачно приготувати баклажани: легкий варіант італійської класики
  • Цей птах має настільки дивний вигляд, що не всі вірять у його існування: чим він особливий



реклама у Нововолинськ