Головна Без категорії Кардіологи назвали продукт, який обов’язково їсти після 60 років

Кардіологи назвали продукт, який обов’язково їсти після 60 років

29
0

Джерело: www.unian.ua
Можливо, цей продукт уже є вже у вас вдома.

Нестача клітковини особливо негативно позначається в міру старіння / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.comПродукти, які ви їсте, можуть мати великий вплив на певні аспекти здоров’я, зокрема на здоров’я серця. Дієта – це те, що можна контролювати і змінювати в боротьбі з серцево-судинними захворюваннями.

Видання Parade пише, що Американська асоціація серця (AHA) рекомендує вживати продукти з високим вмістом клітковини як один зі способів дотримуватися дієти, корисної для серця.

“Збільшення споживання клітковини, особливо розчинної, може сприятливо вплинути на здоров’я серця у багатьох відношеннях”, – говорить доктор інтервенційний кардіолог Ченг-Хан Чен.

Нестача клітковини особливо негативно позначається в міру старіння, коли ризик серцево-судинних захворювань природним чином збільшується, пояснює доктор Чен.

У зв’язку з цим кардіологи рекомендують вживати вівсянку для збільшення споживання клітковини.

“Овес – це джерело клітковини, яке легко готується і легко засвоюється, яке не навантажує травну систему”, – каже директор Центру гіпертонії в Університетській лікарні Нортвелл на Статен-Айленді, доктор Супреті Бехурія.

Одна чашка вівсянки може забезпечити майже 8 грамів клітковини.

Чому клітковина важлива для здоров’я серця”Клітковина підтримує здоров’я серця, знижуючи рівень ЛПНЩ – “поганого” холестерину”, – каже доктор Бехурія.

Високий рівень ЛПНЩ може призвести до накопичення бляшок в артеріях, що збільшує ризик серцевого нападу та інсульту.

Клітковина також допомагає контролювати кров’яний тиск, зазначає доктор Бехурія. Неконтрольований кров’яний тиск може призвести до пошкодження кровоносних судин, що в кінцевому підсумку підвищує ймовірність серцевого нападу, застійної серцевої недостатності та інсульту.

Достатнє споживання клітковини також допомагає контролювати вагу і рівень цукру в крові, “що в сукупності може знизити ризик серцевих захворювань”, говорить доктор Чен.

Яка клітковина буваєКлітковина зазвичай ділиться на дві групи: розчинна клітковина і нерозчинна клітковина. Згідно з Національною медичною бібліотекою США, розчинна клітковина взаємодіє з водою, утворюючи в кишечнику гелеподібну речовину. Розчинна клітковина міститься в таких продуктах, як овес і вівсяні пластівці, горох, яблука, цитрусові та багато овочів. Розчинна клітковина особливо відома своїми здібностями знижувати рівень холестерину. Згідно з даними Національної медичної бібліотеки США, деякі види клітковини можуть знижувати ризик серцевих захворювань.

Нерозчинна клітковина – це тип клітковини, який не розчиняється у воді. Згідно з даними Національної медичної бібліотеки США, вона міститься в таких продуктах, як пшеничні висівки, овочі та цільні зерна. Нерозчинна клітковина збільшує об’єм випорожнень і, мабуть, допомагає їжі швидше проходити через шлунок і кишечник.

Раніше УНІАН писав, що кардіологи назвали продукт, від якого краще відмовитися після 50.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Що їсти, щоб менше хворіти: названо 6 фруктів, які “гасять” запалення в організмі
  • Дієтологи назвали вечерю №1 для здоров’я кишечника
  • Справжній суперпродукт: дієтологи розповіли, чим корисний виноград для організму



реклама у Нововолинськ