Джерело: www.unian.ua
Авокадо в одну секунду він здається ще далеким від дозрівання, а в наступну – вже перезрілим.
Видання Express пише, що є ефективний спосіб зберігання авокадо, який дає змогу запобігти швидкому порученню фрукта.
“Я десь прочитав, що якщо зберігати авокадо в холодильнику разом із лимоном, воно довше залишається свіжим, тому вирішив спробувати. Останню покупку я поклав у ящик для овочів у холодильнику. Майже шість тижнів потому, коли я готував буріто, я побачив їх і вирішив спробувати. Через трохи більше ніж п’ять тижнів вони були ідеально стиглими і всередині все ще яскраво-зеленими”, – поділився секретом користувач соцмереж Джон Вілер.
Де краще зберігати авокадоКислоти, що містяться в лимонах, допомагають знизити pH авокадо і зменшити ферментативну активність, запобігаючи їхньому потемнінню. Зберігання в холодильнику уповільнює процес дозрівання. Найкраще зберігати в холодильнику стиглі або майже стиглі авокадо.
Однак авокадо слід зберігати на столі, де вони можуть дозріти при кімнатній температурі, перш ніж помістити їх у ящик холодильника з лимоном. Річ у тім, що якщо покласти незрілі авокадо в холодильник, то вони з часом дозріють, але їхня текстура і смак можуть погіршитися.
Раніше УНІАН писав, як зберігати авокадо максимально довго.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Що з’їсти смачне і без ризику для фігури: названо 10 продуктів, які швидко наситять
- Що їсти, щоб худнути швидше: дієтолог назвала 10 продуктів, які спалюють жир
- Справжній суперпродукт: дієтологи розповіли, чим корисний виноград для організму