Джерело: www.unian.ua
Цей десерт готується до того ж дуже швидко.
“Ви не повірите, що цей насичений, розкішний шоколадний торт має лише три інгредієнти, і ваші гості також. Яйця, масло та шоколад збиваються разом, утворюючи насичений десерт, який вражає, але водночас зовсім не завдає клопоту у приготуванні”, – йдеться у рецепті.
Інгредієнти для торта:• 8 великих яєць;
• 225 г несолоного вершкового масла;
• 450 г темного шоколаду.
Спосіб приготування1. Розігрійте духовку до 140-160 °C. Вистеліть круглу форму діаметром 20 см.
2. Вісім великих яєць вибийте у миску і збивайте міксером, допоки об’єм не подвоїться. Це займе близько 10 хвилин.
3. Покладіть масло та шоколад у каструлю, обережно розтопіть їх на слабкому вогні. Це також можна робити в мікрохвильовій печі, помішуючи, щоб не пригоріло. Дайте суміші трохи охолонути, потім обережно вмішайте й неї збиті яйця.
4. Вилийте масу в підготовлену форму для випічки та закрийте верх форми фольгою.
5. Помістіть форму з тістом у більшу форму, заповнену на третину окропом. Випікайте протягом однієї години або доки шпажка, вставлена в середину, не вийде чистою.
6. Нехай пиріг повністю охолоне, перш ніж виймати його з форми. Подавайте, за бажанням присипавши цукровою пудрою.
Цей торт найкраще подавати та їсти свіжим, але в герметичному контейнері він може зберігатися кілька днів.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати яблучний пиріг. Для нього знадобляться яблука, лимон, цукор, яйця, вершкове масло, кориця, кардамон, борошно, молоко. Підготовлені яблука треба розкласти у формі і залити їх тістом, після чого спекти.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Як правильно зберігати сир: експерти поділилися одним лайфхаком, який точно має спрацювати
- Як зберігати авокадо, аби воно не чорніло: блогерка розкрила дієвий метод
- Їх не можна зберігати в пластикових контейнерах: токсиколог назвав 5 продуктів