Джерело: www.unian.ua
Подовжувач, до якого під’єднана ваша мікрохвильова піч, – це бомба, що цокає.
Видання Cnet пише, що потужні прилади, як-от обігрівачі, фритюрниці та кавоварки, не призначені для використання з подовжувачами. Варто пам’ятати, що жодних подовжувачів для всього, що нагрівається або працює постійно. Це не просто дружня порада – це важливе правило безпеки.
Які пристрої не можна підключати до подовжувачаФритюрниціФритюрниці чудово підходять для швидкого приготування і підігріву їжі, але підключати їх до подовжувачів – погана ідея. Хоча їхня потужність варіюється залежно від розміру, великі фритюрниці можуть споживати до 2000 ват, що робить їх серйозною загрозою загоряння, якщо їх під’єднано до подовжувача. Фритюрницю краще підключати до окремої розетки.
Мікрохвильові печіЯкщо потрібно знайти місце для підключення мікрохвильовки на кухні, то краще обрати окрему розетку. Це ще один потужний пристрій високої потужності, який у разі під’єднання до подовжувача може спричинити загоряння.
ПодовжувачіПідключення подовжувачів до інших подовжувачів – ще одне велике “ні” у світі електротехніки. Ця практика, звана “послідовним підключенням”, може призвести до перегріву ланцюга, що також призведе до загоряння.
ОбігрівачіЕлектричні обігрівачі давно відомі як одна з основних причин пожеж.
“Припустимо, ви підключаєте подовжувач до підлогового обігрівача – вилка плавиться і виникає пожежа. Ось чому не можна використовувати подовжувачі для будь-яких приладів, тому що вони повинні використовуватися тільки для електроніки”, – каже власник Electrified NYC у Брукліні Пол Мартінес.
ТостериХоча тостери – це лише невеликі кухонні прилади, але вони споживають багато енергії і також можуть становити загрозу загоряння, якщо під’єднані до подовжувача.
“Багато людей не знають про подовжувачі. Якщо його шнур має перетин 14 і ви використовуєте прилад із нагрівальним елементом, наприклад, тостер, мікрохвильову піч або посудомийну машину, то перетин 14 не витримає сили струму і може спалити подовжувач”, – каже Мартінес.
Подовжувачі 14-го і 12-го калібру – одні з найпоширеніших. Шнур 14-го калібру може витримувати навантаження до 1800 ват або 15 ампер, але Мартінес рекомендує, щоб будь-які прилади, які споживають понад 1500 ват, завжди підключалися до окремого ланцюга.
ХолодильникиХоча холодильники споживають менше енергії – від 300 до 800 ват – ніж деякі інші кухонні прилади, їх все ж не рекомендується підключати до подовжувачів, оскільки вони працюють постійно. Навіть якщо подовжувач не спричинить пожежу під час під’єднання до холодильника, існує ймовірність, що під’єднання може призвести до несправності холодильника.
КондиціонериКондиціонери споживають багато енергії, тому їх також необхідно підключати до розетки. Крім того, важливо обрати правильний прилад для приміщення.
Кондиціонери повинні вмикатися і вимикатися, щоб не споживати занадто багато енергії. Тому, якщо ви виберете кондиціонер занадто малої потужності, компресор працюватиме в 10 разів інтенсивніше. Це може призвести до того, що приміщення ніколи не буде належним чином охолоджуватися, до вищих рахунків за електроенергію, а якщо кондиціонер під’єднано до подовжувача, то й до загоряння.
Раніше УНІАН писав, що споживає найбільше електроенергії в будинку.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Тягне втричі більше, ніж холодильник: названо найбільшого “злодія” електроенергії на кухні
- Як обрати ідеальне освітлення: поради для кожної кімнати
- 9 місць, де не можна ставити обігрівач, і ось чому