Джерело: www.unian.ua
Грейпфрут також може поліпшити травлення і здоров’я серця.
Найкращий час для схудненняНаукові дані свідчать про те, що грейпфрут може сприяти схудненню. Найкращий час для вживання грейпфрута для схуднення – безпосередньо перед їжею.
Так, деякі дослідження показали, що споживання половини грейпфрута перед кожним прийомом їжі протягом шести тижнів призвело до зменшення окружності талії.
Грейпфрут містить розчинну клітковину, яка посилює відчуття ситості. Крім того, згідно з дослідженнями, високе споживання харчових волокон є предиктором зниження ваги.
Однак грейпфрутова дієта, що передбачає вживання грейпфрута з кожним прийомом їжі, не підтверджена науковими даними. Також немає доказів того, що грейпфрут містить жироспалювальні речовини.
Найкращий час для травленняНайкращим часом для вживання грейпфрута для травлення може бути ранок або перед їжею.
Харчові волокна, що містяться в грейпфруті, сприяють регулярному випорожненню: одна половинка грейпфрута містить 2 грами харчових волокон. А збільшення споживання клітковини пов’язане з поліпшенням консистенції та частоти випорожнень.
Грейпфрут також містить пектин, який може зменшити здуття живота і гази. Пектин також діє як пребіотик і живить корисні бактерії в кишечнику, що сприяє загальному поліпшенню здоров’я кишечника.
Вживання грейпфрута також може поліпшити гідратацію, що важливо для травлення.
Варто зазначити, що грейпфрут може спричиняти дискомфорт у травленні у деяких людей через свою кислотність, наприклад, провокувати симптоми у людей з гастроезофагеальною рефлюксною хворобою (ГЕРХ).
Найкращий час для здоров’я серцяДодавання грейпфрута до вашого раціону може підтримати здоров’я серця і знизити ризик серцево-судинних захворювань. При цьому не існує рекомендованого часу доби для вживання грейпфрута для здоров’я серця.
Грейпфрут містить антиоксиданти, зокрема поліфеноли, які борються з вільними радикалами, що можуть спричиняти пошкодження серця. Поліфеноли також мають судинорозширювальну дію для підтримки нормального артеріального тиску.
Харчові волокна також пов’язані з нижчим ризиком серцево-судинних захворювань: дослідження показують, що розчинна клітковина, зокрема, допомагає знизити рівень холестерину, а також артеріальний тиск. Згідно з одним оглядом, люди, які дотримуються дієти, багатої на клітковину, рідше страждають на серцево-судинні захворювання або помирають від них.
Однак якщо ви приймаєте статини для зниження рівня холестерину, вам може знадобитися обмежити споживання грейпфрутів і грейпфрутового соку, оскільки вони підвищують рівень статинів у крові, а це може призвести до посилення побічних ефектів препарату.
Раніше вчені назвали найкращий час для вживання кави для енергії, травлення та здорового сну.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Невидима стіна природи: чому звірі не переходять лінію Воллеса
- Суперхарч для серця та мозку: дієтолог назвала 5 переваг оливкової олії Extra Virgin
- Як правильно сказати “ранок” українською: найкращі варіанти від мовознавця