Джерело: www.unian.ua
Цибуля, часник та імбир корисні для серця, але не варто вживати їх у сирому концентрованому вигляді.
Загалом, твердження про те, що ці інгредієнти можуть бути корисними для серця, має під собою наукове обґрунтування.
“Часник, цибуля та імбир містять біоактивні сполуки: алліцин, кверцетин і гінгероли”, – каже дієтологиня Тріста Бест. “Вважається, що вони мають захисні властивості для серця, наприклад, зменшують запалення, покращують функцію кровоносних судин і знижують рівень холестерину”.
Так, наприклад, дослідження засвідчили, що аліцин, сполука, яка виділяється під час подрібнення часнику, може сприяти зниженню рівня ЛПНЩ (“поганого”) холестерину й артеріального тиску завдяки розслабленню кровоносних судин, стверджує дієтологиня Мелані Маркус.
Аналогічним чином, дослідження підтверджують, що кверцетин, флавоноїд, що міститься в цибулі, має антиоксидантну та протизапальну дію, що може сприяти запобіганню утворенню зубного нальоту в артеріях.
У деяких дослідженнях було показано, що гінгероли, активні сполуки, що надають імбиру його гостроти, сприяють поліпшенню кровообігу і зниженню рівня тригліцеридів.
Водночас більшість досліджень розглядають ці інгредієнти окремо або в складі збалансованої дієти, а не в сирому концентрованому вигляді.
Чому варто пропустити цей трендДієтологи зазначають, що цей спосіб вживання має низку суттєвих недоліків, як у смаку, так і в реакції організму.
“Вживання цих продуктів у сирому та концентрованому вигляді може подразнювати шлунок, спричиняти печію та негативно взаємодіяти з препаратами, що розріджують кров”, – сказала Бест. “Тому важливо дотримуватися поміркованості”.
Часник та імбир, зокрема, можуть розріджувати кров і підвищувати ризик кровотечі в поєднанні з такими препаратами, як варфарин або аспірин. Крім того, сира цибуля і часник можуть спричиняти газоутворення, здуття живота або кислотний рефлюкс у людей із чутливою травною системою.
Крім того, є проблема смаку. Бест зазначила, що сирі пюре з часнику, цибулі та імбиру гострі та різкі. Інтенсивний смак і запах можуть зробити цю суміш важкою для шлунка.
Раніше дієтологи розповідали про 8 корисних властивостей імбиру для здоров’я. Серед них полегшення застуди, болю в горлі, артриту, зубного болю і проблем зі шлунком та інше.
Вас також можуть зацікавити новини:
- У чому сенс велосипедного одягу: чому у всіх він різного кольору
- Важливі правила догляду за трояндами восени: експерти назвали, що не можна пропускати
- Брокколі чи брюссельська капуста: дієтологи розповіли, що корисніше












