Джерело: www.unian.ua
Солодка капуста Пелюстка розлітається зі столу за хвилини.
Дізнайтеся, як готується класична капуста Пелюстка – рецепт дуже простий і містить знайомі кожному українцю інгредієнти. Ви не пошкодуєте, навіть якщо закриєте потрійну порцію.
Капуста Пелюстка з буряком – рецепт української класикиДля приготування краще брати не молоді, а старі качани – вони будуть найхрусткішими. А буряк вибирайте цукрових сортів.
Для банки об’ємом 3 літри вам знадобляться інгредієнти:
- невелика головка капусти;
- один буряк;
- три зубчики часнику.
Також підготуйте продукти для маринаду:
- літр води;
- чотири столові ложки цукру;
- три столові ложки оцту;
- дві столові ложки солі;
- дві столові ложки олії;
- п’ять горошин перцю;
- два лаврові листки.
Така капуста Пелюстка швидкого приготування готується дуже просто: нарізані овочі заливають розсолом і залишають маринуватися.
Качан потрібно промити і нарізати середніми квадратами. Буряк – тонкими півкільцями, часник дуже дрібно порубати. Якщо хочете зробити страву ароматнішою, можете попередньо запекти буряк у духовці.
Для маринаду закип’ятити воду і додати в неї всі інші інгредієнти. Капуста Пелюстка по-українськи перекладається в банці шарами з буряком і часником. Залийте овочі розсолом. Закрутіть кришкою і струсіть. Поставте страву в холодильник – уже за 3 доби овочі промаринуються і будуть готові до вживання.
Якщо вам до вподоби більш пікантна Пелюстка з буряком, можете додати гострий перець або збільшити кількість часнику.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Ніжне, наче пух, і зовсім без дріжджів: тісто на пиріжки, яке тане в роті
- Ситний листковий салат “Ніжність”: їм і не можу зупинитися
- Суп із галушками по-полтавськи: шедевреальний рецепт, який ніколи не набридає













