Джерело: www.unian.ua
Ковбасні вироби містять багато солі та інші добавки.
Видання Very Well Health з’ясувало, чому вживання ковбас може підвищити тиск
Регулярне вживання ковбасних виробів може підвищити тиск з двох причин. Одна з них – високий вміст натрію (солі).
Дієтологиня з Медичного центру Векснера при Університеті штату Огайо Лаура Демроуз пояснила:
Перероблені м’ясні продукти, зокрема ковбасні вироби, містять велику кількість солі, яка підвищує кров’яний тиск. Продукти з високим вмістом натрію можуть спричиняти затримку води в організмі, що збільшує об’єм крові та безпосередньо впливає на кров’яний тиск.
Вони також містять добавки, які можуть вплинути на стан артерій.
“Багато видів переробленого м’яса містять нітрати або нітрити, які допомагають продовжити термін зберігання і зберегти свіжість. На жаль, вони також можуть відігравати роль у підвищенні кров’яного тиску, звужуючи артерії”, – сказала Демроуз.
Численні дослідження підтвердили, що нітрити і нітрати, які містяться в переробленому м’ясі, можуть сприяти підвищенню кров’яного тиску.
Скільки ковбаси можна їсти на деньАмериканська асоціація серця рекомендує не більше 2300 міліграмів на день, а для більшості дорослих оптимально не більше 1500 міліграмів.
“Якщо у людини вже є проблеми з гіпертонією, їй слід обмежити споживання натрію до менш як 2000 міліграмів на день”, – каже Демроз.
За її словами, у великому бутерброді з шинкою міститься близько 750 міліграмів натрію.
Який вид ковбаси найшкідливішийЯкщо у вас уже діагностовано гіпертонію, регулярне вживання м’ясних делікатесів може становити більший ризик. Однак деякі види ковбасних виробів безпечніші для артеріального тиску, ніж інші.
“Перероблене червоне м’ясо гірше, ніж птах, і що вищий вміст натрію і ступінь переробки, то гірше”, – сказала дієтологиня Клівлендської клініки Джулія Зумпано.
Найшкідливіші ковбаси:
- салямі;
- болонська або болонья;
- шинка;
- пастрамі;
- пепероні.
Чим можна замінити ковбасуДемроз зазначила, що є кілька способів змінити споживання м’ясних делікатесів так, щоб це пішло на користь здоров’ю вашого серця:
Раніше УНІАН писав, що дає серцю звичка їсти сардини щодня.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Оливкова олія проти олії авокадо: дієтологи пояснили, що корисніше для здоров’я
- Що не можна приймати одночасно з вітаміном D: експерт назвала 4 небажані добавки
- Дієтологи не радять пити чай одразу після їжі: є неприємний побічний ефект













