Джерело: www.unian.ua
Пишні панкейки ідеально підійдуть для сніданку.
Ще один плюс панкейків у тому, що рецепт можна змінювати на свій смак. Якщо додати в тісто какао, мак або банани, виходить прекрасний десерт. Але вироби також можна готувати без цукру і подавати з беконом, шинкою або лососем.
Класичні панкейки – рецепт на молоціЩоб тісто було пишним і не опало після смаження, стежте за свіжістю інгредієнтів.
Список продуктів:
- 2 яйця;
- 200 мілілітрів молока;
- 120 грамів борошна;
- 2 столові ложки цукру;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- щіпка ваніліну.
Збийте яйця з молоком, цукром і ваніллю до однорідності. Всипте просіяне з розпушувачем борошно. Ретельно перемішайте тісто, щоб не було грудок. Розігрійте антипригарну пательню без олії і на гарячу поверхню вилийте по 2-3 ложки тіста.
Смажте панкейки на молоці на середньому вогні, поки на поверхні не з’явиться багато дрібних бульбашок повітря. Потім переверніть на інший бік і готуйте ще 2-3 хвилини. Подавайте з фруктами, згущеним молоком, медом або нутеллою.
Якщо хочете зробити вироби ще пишнішими, то розділіть жовтки та білки. Приготуйте тісто на жовтках, а білки збийте в пишну піну і додайте в самому кінці перед смаженням.
Класичні панкейки не поступаються за смаком оладдям / ua.depositphotos.comБананові панкейкиТакі оладки виходять особливо ароматними, з тонким присмаком банана.
Підготуйте інгредієнти:
- 350 грамів борошна;
- 400 мілілітрів молока;
- 2 яйця;
- 1 банан;
- 2 столові ложки цукру;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 1 столова ложка олії.
Банан розім’яти виделкою або перебити в блендері. Змішати яйця, підігріте молоко, цукор і бананове пюре. Частинами вмішати борошно. Останніми додати соду та олію. Тісто виходить досить густим, майже як сметана.
Смажаться американські панкейки по 2-3 хвилини з обох боків на сухій сковороді. Перевертати їх потрібно при утворенні дрібних бульбашок.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Святкові тарталетки за 15 хвилин: 4 смачні начинки для закусок
- Такий салат з ананасами ви точно не готували: незвично, але дуже смачно
- Бюджетний пиріг “4 склянки”: елементарний рецепт до чаю на кожен день












