Головна Корисне На що звернути увагу при виборі дитячого автокрісла: поради батькам

На що звернути увагу при виборі дитячого автокрісла: поради батькам

338
0

Безпека дитини є пріоритетом для батьків, особливо під час поїздки в автомобілі. Щоб забезпечити комфорт та надійний захист малюка в дорозі, закон вимагає використовувати спеціальне крісло. Як вибрати дитяче автокрісло — розповідаємо в цій статті.

Як вибрати дитяче автокрісло за віком

Вибираючи автокрісло потрібно враховувати, що воно має відповідати віку, вазі, зросту та потребам дитини. В залежності від віку малюка, автокрісла бувають таких категорій:

  • 0 — підходить для дітей віком до 9 місяців та вагою до 10 кг. Такі крісла зовні нагадують люльку, малюк в них розміщується лежачи або напівлежачи.
  • 0+ — крісло для малюків віком до 15-18 місяців та вагою до 13 кг. В ньому дитина знаходиться в положенні напівсидячи, завдяки чому його зручно використовувати для годування та перенесення.
  • 1 — варіант для дітей віком до 4 років та вагою до 18 кг. В такому кріслі дитина розміщується сидячи, проте є можливість нахилити спинку.
  • 2 — підходить для дітей віком до 7 років та вагою до 25 кг. Воно складається з сидіння та спинки без внутрішнього паска безпеки.
  • 3 — крісло для дітей віком старше 7 років, проте нижче 140 см. Відповідно до закону України, діти нижче 140 см повинні їздити в автокріслі для того, щоб їх можна було зафіксувати паском безпеки.
  • Універсальні — це крісла 0/1 (до 4,5 років), 0/1/2 (до 7,5 років), 1/2 (від 1 до 7 років) та 1/2/3 (від 1 до 12 років). Такі моделі можна регулювати, завдяки чому вони підходять для дітей різного віку.

Вибору автокрісла варто приділити особливу увагу, адже часто саме від нього залежить безпека та комфорт дитини під час поїздки в авто.

На що ще варто звернути увагу при виборі дитячого автокрісла

Окрім вікової категорії при виборі автокрісла варто також звернути увагу на:

  • кріплення — воно буває Isofix (використовується в японських, корейських та європейських автівках), Isofit (варіант попереднього кріплення для дітей віком від 6 років) та Latch (використовується в американських авто);
  • ремені — деякі моделі мають власні внутрішні паски безпеки, в інших використовуються зовнішні ремені автомобіля;
  • стандарт безпеки — дитяче автокрісло повинно відповідати європейським стандартам безпеки ECE R44/03 та ECE R44/04.

Щоб дитина відчувала максимальний комфорт в кріслі та була надійно захищена, вибирати автокрісло можна разом з нею. Ознайомитись з різними видами дитячих автокрісел та підібрати потрібне можна на сайті магазина Avtokrisla.



реклама у Нововолинськ