Головна Корисне Коли треба застосовувати антигістамінні препарати?

Коли треба застосовувати антигістамінні препарати?

184
0

Якщо вам «пощастило» й ви потрапили до 40% людей планети, що мають алергію, то варто розуміти, як із нею боротися. Часто призначають антигістамінні ліки. Наприклад, препарат Лоратадин можна забронювати в аптеках за посиланням https://liki.ua/shop/brands/loratadin-6655 на сайті Liki.ua. Далі — детальніше про антигістамінні препарати.

Гістамін і його вплив на організм

Гістамін — це хімічна речовина в організмі людини. Вона є у всіх тканинах, з’являється й зберігається в базофілах. Гістамін має властивість втручатися в різні процеси в організмі. Він виникає під час алергічних реакцій, секреції кислоти в шлунку, почуття голоду тощо. Речовина є нейромедіатором бадьорості.

Що стосується безпосередньо алергії, то в цих процесах секреція гістаміну стає більшою. Речовина нібито намагається «виштовхнути» тригери алергії зі шкіри чи внутрішніх органів. Через це активно з’являються симптоми алергії, як-от висип, сльозотеча чи нежить.

Особливості антигістамінних засобів

Зменшити симптоматику алергії можна за допомогою ліків, що протидіють гістаміну. Тоді стають необхідними антигістамінні засоби. Їх призначають при:

  • алергічному риніті;
  • кропив’янці, гострій або хронічній; 
  • запальних процесах, що виникли через дерматологічні та інші причини;
  • катаральних інфекціях;
  • неспецифічному кашлі;
  • морській хворобі;
  • безсонні й анорексії.

Антигістамінні засоби, які вводять внутрішньовенно або внутрішньом’язово, зазвичай є частиною комплексної терапії анафілаксії, генералізованого алергічного шоку тощо.

Далі антигістамінні ліки поділяються за специфічними призначеннями. Наприклад, препарат Лоратадин використовують від риніту й кропив’янки, а Супрастин додатково можна застосовувати, коли є подразнення від укусів комах.

Отже, антигістамінні засоби насамперед допомагають позбутися симптомів алергії. Самостійно призначати їх собі не можна. Зверніться до лікаря за консультацією та прочитайте інструкцію до ліків.



реклама у Нововолинськ