Головна Корисне Корисні поради для підтримання ладу в шафі

Корисні поради для підтримання ладу в шафі

120
0

Правильна організація простору в шафі допоможе завжди мати під рукою улюблені речі, легко знаходити одяг, білизну, аксесуари та не витрачати кожного ранку дорогоцінний час на пошук необхідного. Навести лад допоможуть коробки для одягу та інші органайзери, які можна придбати в Home Club. В них можна легко розмістити все, що часто використовується, поставити в зручному місці та мати завжди під рукою.

Правила організації простору у шафі

Створити порядок в шафі та підтримувати його допоможуть наступні правила:

  • визначить, який одяг, взуття, аксесуари використовується найчастіше та розмістіть все це на рівні очей;
  • все, що не використовується або вдягається вкрай рідко краще скласти в коробки для одягу та підняти на верхні полички шафи;
  • варто придбати окремі коробки-органайзери для спідньої білизни, шкарпеток, інших аксесуарів;
  • щосезону проводьте ревізію та викидайте зношений, порваний і замалий одяг, а також віддавайте на благодійність речі в хорошому стані, які більше не використовуєте;
  • сумки та взуття можна зберігати в окремих шухлядах або коробках, щоб звільнити місце у шафі.

Хорошим правилом стане розміщення одягу по капсулах, адже зранку не прийдеться витрачати багато часу на пошук одягу, який буде добре поєднуватись між собою, можна просто зняти з вішака та одягнути готовий комплект.

Коробки для одягу та аксесуарів — маст-хев для підтримання порядку

Організувати та підтримувати порядок в шафі допоможуть окремі шухляди у шафі. Проте, якщо вони в ній не передбачені або їх замало — варто придати готові коробки для одягу. Їх кількість потрібно визначити самостійно відповідно до кількості одягу та вільного місця в шафі для розміщення. Важливо, щоб окремо по коробках були розділені: сезонні аксесуари (теплі шапки, шарфи, рукавички в одному ящику, а літні бейсболки, хустки та капелюшки — в іншому), прикраси (годинники, біжутерія, сонячні окуляри), спідня білизна, шкарпетки, ремені, сумки.

Загалом знадобиться 7 – 10 коробок різного розміру для того, щоб все розкласти по категоріях та завжди знати де і що знаходиться. Додатково на коробки можна нанести маркування, це ще більше пришвидшить пошуки потрібних речей.

Після такої організації простору в шафі залишиться лише підтримувати лад та регулярно проводити ревізію, щоб позбавлятись від непотрібних речей, які вже віджили своє.



реклама у Нововолинськ