Головна Корисне Вибираємо одномісний намет для туризму

Вибираємо одномісний намет для туризму

66
0

Відпочинок на природі — доступний та дуже дієвий спосіб психологічного відновлення. Виїзд до лісу, в гори або на берег водойми — релакс, що надасть сили жити далі. Багато хто полюбляє нічну риболовлю, і тут без намету не обійтися. Така похідна хатинка дасть змогу укритися від дощу і вітру, від нічної прохолоди та докучливих комах.

Ідеальним рішенням для туристів стане одномісний намет, що займає мінімум місця в багажі. Легке та компактне знаряддя полегшує навантаження, але добре виконує свої функції. Підібрати моделі одномісних наметів можна в інтернет-магазині Robinzon. За якими параметрами краще обирати похідне укриття — розглянемо у статті.

Види наметів для туристичних походів

Існує багато моделей наметів, але вони різняться за призначенням, розмірами, матеріалами виготовлення. Які похідні хатинки варто розглядати:

  • кемпінгові — доволі масивні та важкі, але дуже зручні для довгого відпочинку великих компаній до 6 людей;
  • туристичні — з декількома «кімнатами», де можна встановити спальні місця та столик зі стільцями тощо;
  • «будиночки» для екстремальних умов, що потрібні альпіністам чи туристам, що надають перевагу диким місцинам, де несприятлива погода;
  • моделі для рибалок, що трансформуються у зручний спосіб за необхідності.

Одномісний варіант зручно переносити, якщо кожен учасник походу бере його для себе. Туристичні подорожі на далекі відстані потребують ретельної підготовки. Все знаряддя треба нести на своїх плечах у прямому сенсі, тому вага та компактність грають важливу роль.

Матеріал виготовлення відрізняється за складом та функціями. Зовнішній тент бере на себе основний удар. Тканина може бути водостійкою, а висока щільність зробить намет вітрозахисним. Особливе плетіння та обробка силіконом надають матеріалу міцності та стійкості до негативних впливів. Але це не збільшує вагу виробу.

Параметри й характеристики одномісних наметів

Одномісні намети корисні в поодиноких походах, або ж коли йде велика група туристів, але кожен несе індивідуальний тент. При виборі потрібно врахувати:

  • вагу;
  • спосіб складання;
  • зручність конструкції при встановленні;
  • вологопроникність;
  • міцність і щільність тенту та стійкість основи;
  • додатковий функціонал: москітні сітки, двері на блискавці, кишеньки тощо.

Одномісні намети мають свої значні переваги. Це компактність і зручність при складанні та встановленні. Такі моделі додають комфорт на нічній риболовлі, в туристичних походах та подорожах автостопом.



реклама у Нововолинськ