Головна Поради Особливості та переваги твердопаливних котлів тривалого горіння

Особливості та переваги твердопаливних котлів тривалого горіння

176
0

Під час вибору опалювального обладнання важливо звертати увагу на безліч факторів, серед яких ККД, особливості використання, вимоги щодо встановлення та обслуговування, а також витрати на споживання палива. Найчастіше саме останній критерій є вирішальним. У цьому плані оптимальним рішенням буде купити твердопаливний котел довготривалого горіння, який можна знайти на сайті інтернет-магазину Romstal. Однак важливо заздалегідь ознайомитися з особливостями такого обладнання.

Як працює твердопаливний котел тривалого горіння?

Принцип роботи опалювального обладнання цього типу ґрунтується на кількох факторах:

  • для опалення приміщень використовується тверде паливо (вугілля чи дрова);
  • особливість камери згоряння забезпечує роботу агрегату на одній закладці протягом 5 днів на вугіллі та близько 4 днів на дровах;
  • принцип верхнього чи верхньо-нижнього горіння характеризується високим коефіцієнтом корисної дії.

Уявіть собі, як горить сірник. Якщо підпалити його знизу, він вигорить протягом декількох секунд, тоді як горіння зверху вниз триватиме набагато довше. Саме такий принцип використовується у твердопаливних котлах зазначеного різновиду. Ще одним важливим моментом є наявність місткої камери згоряння, що дозволяє підвищити ефективність роботи.

Плюси використання твердопаливних котлів довготривалого горіння

Серед основних переваг таких апаратів називають високий ККД та економічність. За грамотного використання коефіцієнт корисної дії може становити 90 %. Це нижче показника пелетного обладнання, але набагато вище ККД дров’яних агрегатів. Така ефективність забезпечується можливістю закладки великих колод, які влазять у збільшену топку.

Принцип роботи гарантує економічне споживання палива. Це дозволить згодом нівелювати різницю вартості звичайних твердопаливних котлів і модифікацій тривалого горіння. З вибором конкретної моделі допоможуть менеджери інтернет-магазину Romstal.



реклама у Нововолинськ