Головна Поради Універсальна система очищення води: зворотний осмос

Універсальна система очищення води: зворотний осмос

198
0

Очищення води в побуті за допомогою фільтрів та цілих систем — поширена практика. Це пов’язано з невисокою якістю питного ресурсу, що надходить водопроводом до наших осель. У різних регіонах країни склад джерельних та підземних вод не є безпечним та ідеальним. Комунальні компанії здійснюють очищення за допомогою реагентів, але довгий шлях трубами «насичує» рідину колоїдами, мікроорганізмами та іншими шкідливими домішками.

Сучасний та безпечний метод очищення води — зворотний осмос, що не просто робить її кришталево чистою, а ще й ремінералізує. Якщо ви дбаєте про стан здоров’я своєї родини, завітайте на сайт FILTER.UA, де професіонали порекомендують оптимальний варіант системи очищення води.

Зворотний осмос: науковий підхід до очищення води

Багатоетапна система зворотного осмосу діє за принципом роботи живих клітин, що поглинають рідину через напівпроникну мембрану, якою оточені. У зворотному осмосі очищення здійснюється в такий спосіб:

  1. Спочатку рідина потрапляє на картридж із поліпропілену, що затримує пісок, іржу, дрібні частинки намулу та нерозчинні хімічні сполуки визначеного розміру.
  2. Наступний вугільний фільтр сорбує хлор та органічні сполуки.
  3. Мембрана має мікропори, через які можуть проникнути тільки молекули води, а 99 % усіх забруднень — ні.
  4. Ще один фільтр забирає можливі сторонні запахи та надає свіжого смаку.
  5. Пост-картридж останнього ремінералізуючого етапу насичує питний ресурс корисними мінералами.

Така технологія ефективна для отримання корисної та безпечної питної води для всієї родини. Системи легкі в монтажі й компактно розташовуються на кухні під мийкою.

Особливості конструкції та потреба в обслуговуванні систем зворотного осмосу

Система має більші габарити порівняно з компактними варіантами. Але її можна зручно розташувати під кухонною мийкою. На стільницю виводять окремий кран. Плюс зворотного осмосу — в достатньому об’ємі очищеної води, що надходить у накопичувальний бак. Там вона постійно поповнюється. Хоча існують моделі невеликих розмірів, що підійдуть для маленької родини.

Терміни заміни фільтрів залежать від ступеня забруднення водопровідного ресурсу та об’ємів споживання. Потрібно стежити за картриджами перших етапів, щоб не допустити пошкодження мембрани. Приблизні строки заміни таких елементів — 6 місяців. Мембрану варто оновлювати раз на 1-2 роки, пост-фільтр та ремінералізатор — раз на рік.

Система зворотного осмосу надає чисту питну воду з корисними властивостями. Це інвестиція у своє здоров’я та безпечне майбутнє.



реклама у Нововолинськ