Головна Без категорії Часті землетруси та будівлі вздовж річки: як живуть у найвужчому місті світу

Часті землетруси та будівлі вздовж річки: як живуть у найвужчому місті світу

26
0

Джерело: www.unian.ua
Жителі міста Яньцзінь стикаються з ризиком виникнення небезпечного стихійного лиха через розташування будівель.

Китайське місто Яньцзінь має кілька особливостей / Колаж УНІАН, фото – скріншотМісто Яньцзінь розташоване в китайській провінції Юньнань і є найвужчим у світі. У ньому будівлі розташовані між двома горами та вздовж річки, а жителі стикаються з ризиком виникнення сильних землетрусів, пише Express.

Американський блогер Дрю Бінскі вирушив до Яньцзіня, щоб вивчити це незвичайне місто. Попри його малу ширину, в ньому проживають 450 000 жителів.

Деякі будинки в Яньцзіні чіпляються за схили скель. Є місця, в яких смуга будівель стає настільки вузькою, що її ширина становить лише 30 метрів.

Головна дорога в Яньцзіні йде вздовж русла річки. По обидва боки розташовані смуги будівель, а в найширшому місці ширина міста становить 300 метрів.

Блогер пожартував, що в цьому місті важко заблукати. Також він зазначив, що Яньцзін має особливу чарівність через унікальне географічне середовище.

У міста є й серйозна проблема – високий ризик землетрусів. Річ у тім, що будівлі встановлені на палях, а ґрунт нестабільний. Крім цього під час сильних повеней підвищується рівень води.

У 2006 році в окрузі Чжаотун, в якому розташований Яньцзінь, стався землетрус магнітудою 5,1. Унаслідок стихії обвалилися близько 6000 будинків і загинули 22 особи.

Інші цікаві містаРаніше УНІАН писав, що експерти визначили найкращі міста Європи для поїздок на Геловін. Рейтинг очолило італійське місто, в якому регулярно проводять екскурсії на лякаючу тематику.

Крім цього, впливовий туристичний ресурс European Best Destinations назвав найкраще місто Європи для відвідування цієї осені. Ним стало затишне містечко в Словенії.

Також відома тревел-журналістка Порша Джонс показала курорт, у якому знімали “Гру престолів”. Це мальовниче місце розташоване в Марокко та має унікальну атмосферу.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Жінка відвідала 160 країн світу і назвала найцікавішу, але при тому дуже небезпечну
  • Красиве село в Греції: куди краще поїхати за вражаючими гірськими красотами
  • 118,5 туристів на одного місцевого жителя: названо найбільш переповнені міста світу


реклама у Нововолинськ