Головна Без категорії Гучна диверсія у Польщі: Варшава назвала винного

Гучна диверсія у Польщі: Варшава назвала винного

28
0

Джерело: www.unian.ua
Країна відтепер вважає співробітників одного з консульств небажаними.

 Сікорський оголосив про рішення Польщі / фото European UnionПольща звинуватила Росію в організації диверсії на своїй території, країна оголошує про закриття російського консульства у Познані.

У вівторок, 22 жовтня, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив у мікроблозі X, що ця диверсія мала бути інспірована та контрольована структурами іноземної держави. За його даними, за цими спробами стоїть Москва: 

“Влада Республіки Польща змушена рішуче реагувати. Тому я прийняв рішення закрити консульство Російської Федерації в Познані, а його співробітників вважати небажаними на території Республіки Польща”.

Диверсія у ПольщіРаніше польський міністр Сікорський повідомляв про затримання українця, який планував підпал однієї з фабрик на території країни. Чоловік заявив, що готував диверсії за дорученням спеціальних служб Російської Федерації.

За даними польських ЗМІ, мова йде про одесита Сергія С., який живе у Німеччині з січня 2024 року. На допиті він нібито сказав польським слідчим, що його “спокушав диявол”.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • “Скоро підуть у бій”: Британія підготувала групу українських пілотів, – Залужний
  • Не лише сухопутні війська: КНДР відправила до Росії пілотів, – Newsweek
  • Туреччина таємно припинила постачати РФ американські товари військового призначення, – FT


реклама у Нововолинськ