Головна Без категорії Прем’єр розповів, чим замінять ліквідовані МСЕК

Прем’єр розповів, чим замінять ліквідовані МСЕК

38
0

Джерело: www.unian.ua
Він доручив МОЗ до 1 листопада внести на розгляд Кабміну всі необхідні нормативні документи та законопроєкти.

Шмигаль прокоментував ліквідацію МСЕК / фото УНІАНМіністерство охорони здоров’я звільнило керівництво Центральної медико-соціальної експертної комісії та керівників профільного департаменту, який відповідає за координацію її діяльності.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Ради національної безпеки та оборони України, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі. За його словами, МСЕК в країні замінить “цифрова, прозора, європейська модель”:

“Я доручив Міністру охорони здоров’я не пізніше 1 листопада внести всі необхідні нормативні документи й законопроєкти на розгляд Кабінету Міністрів, щоб завершити реформування МСЕК і запровадження нової європейської моделі”.

Також Шмигаль заявив, що протягом трьох місяців мають перевірити та переглянути видані МСЕК необґрунтовані рішення щодо інвалідності. Особливо це стосується документів, які отримали посадовці.

Ліквідація МСЕК в УкраїніНагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський підписав указ про ліквідацію усіх медико-соціальних експертних комісій. Рішення ухвалили через зловживання під час оформлення інвалідностей, цьому передувала низка гучних скандалів.

Він доручив, щоб рішення комісій щодо встановлення інвалідності працівникам держорганів перевірили, а також провели аудит нарахованих їм пенсій.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Генпрокурор Андрій Костін подав у відставку
  • Скільки українських прокурорів мають статус осіб з інвалідністю: ЗМІ дізналися подробиці
  • “Це воєнний злочин”: юрист оцінив можливість зниження мобілізаційного віку до 14 років


реклама у Нововолинськ