Головна Без категорії Зеленський назвав крок, який вестиме до завершення гарячої стадії війни

Зеленський назвав крок, який вестиме до завершення гарячої стадії війни

32
0

Джерело: www.unian.ua
За його словами, це не зупинить бойові дії.

Зеленський висловився про перемовини / фото Офіс ПрезидентаВзаємне припинення ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури може стати кроком до завершення гарячої фази війни.

Про це під час зустрічі з журналістами заявив президент України Володимир Зеленський. За його словами, будь-які перемовини не виключають оборонних і наступальних дій, однак ухвалення політичних рішень веде до завершення гарячої стадії:

“Ось вам живий приклад. Ми вирішили на першому Саміті, що може бути рішення щодо енергобезпеки. Так? Іншими словами: ми не атакуємо їх енергетику, вони не атакують нашу енергетику. Чи це веде до завершення гарячої стадії? Вважаю, так”.

Зеленський додав, що припинення ударів по енергетиці призведе до “зменшення градусу”, так само як і припинення російських ударів по зерновому коридору, українським портам та суднам.

“Якщо ми говоримо про вільне судноплавство, те рішення, яке може бути на Саміті,  – по цивільних кораблях ніхто не має права бити і не можна блокувати моря, передусім Чорне море, в нашому випадку. Але це не значить, що вони не будуть застосовувати, наприклад, дрони по якихось наших військових цілях, а ми не будемо атакувати їхні військові цілі”, – зазначив президент.

Припинення ударів по енергетиціНагадаємо, після початку української операції в Курській області The Washington Post повідомляв, що у серпні представники України та Росії планували переговори щодо припинення ударів по енергетиці та енергетичній інфраструктурі з обох сторін.

За даними Le Monde, Катар запропонував провести таку зустріч після проведення першого Саміту миру в Швейцарії. Російська сторона тоді спростувала цю інформацію.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • На Курщині виникла оперативна пауза, росіянам бракує 12 тисяч солдатів, – експерт
  • Вже завтра перші військові з КНДР будуть у Курській області, – Буданов
  • Росія може розпочати наступ на Запоріжжя, – The Economist


реклама у Нововолинськ