Джерело: www.unian.ua
Деякі види алкоголю гарні тільки в холодних коктейлях.
ДжинПід час нагрівання джина може відбутися окислення і потенційно зруйнувати його смак.
Крістофер Хікі, майстер коктейлів із 20-річним досвідом роботи пояснює: “Унікальна ботанічна складність джина може стати надмірною в гарячих напоях. Крім того, висока температура може знизити міцність алкоголю, а це означає, що ароматичні елементи джину і його міцність не будуть виділятися в гарячих коктейлях”.
ТекілаНайкраще пити текілу злегка охолодженою або кімнатної температури. Це пов’язано з тим, що під час нагрівання текіли знижується її потенція і порушується цілісність аромату.
Бар-менеджер Ваель Дік зазначив, що текіла “втрачає свій яскравий характер у спеку. Тонкий танець землистих і солодких нот стає безладним, залишаючи після себе пекучий, майже гіркий смак, який суперечить теплоті напою”.
ГорілкаЯк розповів Крістофер Хікі, “горілка має низьку температуру кипіння і швидко випаровується під впливом тепла, тому в гарячих напоях ви втратите і смак, і потенцію. Крім того, нагріта горілка може викликати різке відчуття печіння, а це зовсім не те відчуття, яке більшість людей шукають у теплих коктейлях”.
Вілл Рівас, директор з напоїв ресторану Rafael у Нью-Йорку, зазначає, що нагрівання горілки “посилює її смак, перетворюючи тонку нейтральність на лікарську різкість, яка пригнічує почуття”.
Саке”Єдиний напій, який я б ніколи не використовувала в гарячих напоях, – це саке”, – каже Бернадетт Джеймс, сомельє ресторанів Stages at One Washington і The Living Room у Дуврі.
“Коли саке подають теплим або гарячим, це означає, що саке, швидше за все, не найкращої якості, і температура маскує його недоліки. Саке хорошої якості подається охолодженим, щоб можна було відчути всі його тонкі й унікальні аромати, тому подавати його гарячим – значить упустити всі чудові смакові якості напою”, – зазначає вона.
Лікери з високим вмістом цукруЦукристий, сиропоподібний смак найкраще використовувати в морозних холодних напоях, а як доповнення до гарячих напоїв не рекомендується.
Майстер коктейлів Крістофер Хікі пояснює, що “лікери з високим вмістом цукру також складні для використання в гарячих напоях, оскільки під впливом тепла вони можуть згоріти або навіть згорнутися. Така реакція може створити неприємну текстуру, яка не буде привабливою в коктейлі”.
Лікери високої міцності”Я б тримався подалі від надто міцного алкоголю, тому що тепло більше підкреслює вміст алкоголю, аніж тонкі аромати”, – зазначає Коді Фредріксон, тур-менеджер з Las Vegas Distillery.
Штучно ароматизовані лікериКрім потенційної шкоди для здоров’я від хімічно створеного коктейлю, обіцяні ароматизатори майже ніколи не приносять бажаного результату. Коді Фредріксон радить уникати штучних ароматизаторів, оскільки “хімічний” смак буде занадто виділятися”.
Фредріксон радить використовувати у своїх зігрівальних алкогольних напоях цієї зими бурбон, ром і бренді.
Раніше експерти пояснили, що станеться, якщо випивати келих вина на день. Так, деякі дослідження показують, що помірне споживання червоного вина може підтримувати здоров’я серця, зменшити ризик зниження когнітивних функцій. Водночас надмірне вживання вина може порушити сон, призвести до залежності, а також до проблем зі здоров’ям, включно з пошкодженням печінки та підвищеним ризиком деяких видів раку.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Шеф-кухар із мішленівською зіркою розкрив секретний інгредієнт для ідеального болоньєзе
- Як швидше спалити вісцеральний жир під час ходьби: тренер назвав 4 способи
- Собаки-вередники: 10 порід, які вкрай перебірливі в їжі