Головна Без категорії Чим забити морозильну камеру: найкращі заморожені продукти, на думку шеф-кухарів

Чим забити морозильну камеру: найкращі заморожені продукти, на думку шеф-кухарів

50
0

Джерело: www.unian.ua
Заморожування продуктів дасть вам змогу заощадити час і гроші.

Шеф-кухарі розповіли, які продукти – топ для заморозки/ ua.depositphotos.comДобре укомплектована морозильна камера може заощадити вам час і гроші. Зокрема, ви зможете закуповувати сезонні продукти про запас за оптимальною ціною, а також робити оптові закупівлі, що заощадить кошти. Наявність заморожених продуктів позбавить вас необхідності бігати в магазин за інгредієнтами для страв в останню хвилину. А оскільки більшість заморожених інгредієнтів постачаються вже готовими до використання (вимитими, очищеними та нарізаними), ви можете заощадити ще більше часу й одразу розпочати готування.

Портал EatingWell зібрав поради шеф-кухарів про те, які заморожені продукти завжди мають бути під рукою.

Фрукти та овочі

Запасатися замороженими фруктами та овочами має сенс тому, що вони зберігаються довше за свіжі аналоги і можуть використовуватися потроху. При цьому заморожений овоч № 1, названий шеф-кухарями, – це горох.

“Я дуже люблю, коли в моїй морозилці є заморожений горошок. У більшості випадків він кращий за свіжий. Цукор у свіжому горосі досить швидко перетворюється на крохмаль. Свіжозібраний заморожений горох набагато краще зберігає цю солодкість”, – каже шеф-кухар Марко Канора.

Ще одна бобова культура, яку шеф-кухарі рекомендують тримати під рукою, – це заморожені едамаме в оболонці. “На відміну від свіжого едамаме, який вимагає приготування на пару, очищення і додаткового обладнання, заморожена версія вже готова до використання, що економить час і сили”, – каже шеф-кухар Джонні Санчес, зазначаючи, що едамаме неймовірно універсальний і легко вписується в найрізноманітніші рецепти.

Тваринні білкиНаявність у морозильній камері всіх видів м’яса – від птиці до червоного м’яса і морепродуктів – є обов’язковою умовою для приготування ситного обіду (якщо ви не вегетаріанець).

При цьому за словами шеф-кухаря Мері Пейн Моран, саме заморожені креветки є білковим продуктом №1 для морозилки.

“Заморожені креветки – це смачний і простий білок, який можна зберігати в морозилці. Вони швидко відтають, їх можна розкласти по порціях і надати їм елегантності, якщо вам потрібно приготувати страву для гостей”, – каже вона.

Інгредієнти для випічкиЖодна морозильна камера не буде повною без інгредієнтів для випічки, передусім листкового тіста. Як зазначають шеф-кухарі, це універсальний продукт, який дасть вам змогу легко та швидко приготувати смачний десерт (як-от яблучний тарт-татен) або несолодкий пиріг і стане справжньою паличкою-виручалочкою на випадок несподіваного приходу гостей.

Раніше експертка порадила цікавий спосіб зберігання яєць у морозильній камері, при цьому вона запевняє, що яйця в такий спосіб можна безпечно зберігати протягом 12 місяців.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Що зробити, щоб не запітніло лобове скло в машині: експерти назвали незвичайний спосіб
  • Чому собаки приносять іграшки, коли ви приходите додому: експерт назвала 3 причини
  • Шеф-кондитер назвала 9 випадків, коли не можна використовувати алюмінієву фольгу



реклама у Нововолинськ