Джерело: www.unian.ua
Заморожування продуктів дасть вам змогу заощадити час і гроші.
Портал EatingWell зібрав поради шеф-кухарів про те, які заморожені продукти завжди мають бути під рукою.
Фрукти та овочі
Запасатися замороженими фруктами та овочами має сенс тому, що вони зберігаються довше за свіжі аналоги і можуть використовуватися потроху. При цьому заморожений овоч № 1, названий шеф-кухарями, – це горох.
“Я дуже люблю, коли в моїй морозилці є заморожений горошок. У більшості випадків він кращий за свіжий. Цукор у свіжому горосі досить швидко перетворюється на крохмаль. Свіжозібраний заморожений горох набагато краще зберігає цю солодкість”, – каже шеф-кухар Марко Канора.
Ще одна бобова культура, яку шеф-кухарі рекомендують тримати під рукою, – це заморожені едамаме в оболонці. “На відміну від свіжого едамаме, який вимагає приготування на пару, очищення і додаткового обладнання, заморожена версія вже готова до використання, що економить час і сили”, – каже шеф-кухар Джонні Санчес, зазначаючи, що едамаме неймовірно універсальний і легко вписується в найрізноманітніші рецепти.
Тваринні білкиНаявність у морозильній камері всіх видів м’яса – від птиці до червоного м’яса і морепродуктів – є обов’язковою умовою для приготування ситного обіду (якщо ви не вегетаріанець).
При цьому за словами шеф-кухаря Мері Пейн Моран, саме заморожені креветки є білковим продуктом №1 для морозилки.
“Заморожені креветки – це смачний і простий білок, який можна зберігати в морозилці. Вони швидко відтають, їх можна розкласти по порціях і надати їм елегантності, якщо вам потрібно приготувати страву для гостей”, – каже вона.
Інгредієнти для випічкиЖодна морозильна камера не буде повною без інгредієнтів для випічки, передусім листкового тіста. Як зазначають шеф-кухарі, це універсальний продукт, який дасть вам змогу легко та швидко приготувати смачний десерт (як-от яблучний тарт-татен) або несолодкий пиріг і стане справжньою паличкою-виручалочкою на випадок несподіваного приходу гостей.
Раніше експертка порадила цікавий спосіб зберігання яєць у морозильній камері, при цьому вона запевняє, що яйця в такий спосіб можна безпечно зберігати протягом 12 місяців.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Що зробити, щоб не запітніло лобове скло в машині: експерти назвали незвичайний спосіб
- Чому собаки приносять іграшки, коли ви приходите додому: експерт назвала 3 причини
- Шеф-кондитер назвала 9 випадків, коли не можна використовувати алюмінієву фольгу