Джерело: www.unian.ua
Спаржу використовує мінімум домогосподарок, але це потрібно виправляти, бо багато чого можна втратити.
Спаржа чудово поєднується з різними смаками – від кислого лимону до пармезану та бекону – тому її легко полюбити. Але через довгі стебла спаржу легко переварити, перетворивши на м’які та мляві шматочки, які їсти стає неприємно, пише All Recipes.
Основні помилки під час приготування спаржіЩоб спаржа зберігала смак і текстуру, краще готувати її якомога швидше після покупки. Якщо відкласти готування, не зберігайте її всуху. Найкраще поставити спаржу, як квіти, в банку з 1,5 см води, накривши зверху поліетиленовим пакетом. Воду слід міняти щодня. Інший варіант – загорнути кінці стебел у вологий паперовий рушник, покласти спаржу в пакет і прибрати в холодильник у відділення для овочів.
Найпоширеніша помилка домашніх кухарів – забути обрізати стебла. Адже основи спаржі можуть бути дуже жорсткими, волокнистими та несмачними. Кулінарна авторка Юмна Джавад радить відрізати 2-5 см від нижньої частини стебла або орієнтуватися на зміну кольору із зеленого на блідо-зелений чи білий. Якщо стебла занадто товсті, можна зняти верхній шар овочечисткою. Обрізки можна зберегти для овочевого бульйону.
При цьому варто пам’ятати про те, що готувати спаржу краще за високих температур – запікати або смажити на грилі можна за 220°C, а якщо хочете злегка підсмажені краї – за 230°C.
Якщо ж спаржа залишається мокрою після миття (крім випадків варіння на парі або бланшування), вона почне тушкуватися, а не смажитися. Обов’язково ретельно просушіть спаржу перед приготуванням, щоб отримати потрібну текстуру.
Найкращий спосіб приготування спаржі на думку шеф-кухарівІснує безліч способів приготувати спаржу: запікання, смаження, варіння, приготування в мікрохвильовій печі або на грилі. Але більшість професійних кухарів згодні в одному – найкращий спосіб готування спаржі це запікання.
Хоча спаржа – овоч, у ній міститься натуральний цукор, який карамелізується під час запікання, що робить смак більш горіховим і солодкуватим. Крім того, запікання забезпечує рівномірну готовність із мінімальними зусиллями.
Як запекти спаржу:
- Розігрійте духовку до 220°C.
- Вимиту й обрізану спаржу змішайте з 1 ст. л. олії на 500 г, посоліть і поперчіть.
- Викладіть спаржу одним шаром на деко, застелене пергаментом (не використовуйте занадто темні дека, щоб уникнути нерівномірного приготування).
- Запікайте 10-12 хвилин, поки кінчики злегка не підрум’яняться, а найтовстіші частини не стануть м’якими при проколюванні виделкою.
Інші цікаві новини про овочіРаніше УНІАН повідомляв про рецепт картоплі в мундирі з хрусткою скоринкою без духовки. Картопля в мундирі в духовці вимагає на 75% більше часу, ніж при приготуванні цієї страви в мікрохвильовці. Ще один безсумнівний плюс – це текстура цього овоча всередині при такому типі готування.
Крім того, ми розповідали, що дає цибуля організму. Крім того, що цей продукт має антиоксидантний ефект, захищає від ракових захворювань, підтримує імунну систему.
Вас також можуть зацікавити новини:
- “Хочете почати війну”: піцерія збентежила мережу відповіддю на піцу з ананасами
- Треба мати очі мисливця, щоб знайти левеня серед котів за 8 секунд: підступна головоломка
- Куркума і чорний перець творять чудеса: вчені пояснили, чому їх треба приймати разом