Головна Без категорії Чи можна зберігати їжу у фользі: названо приховану небезпеку для здоров’я

Чи можна зберігати їжу у фользі: названо приховану небезпеку для здоров’я

3
0

Джерело: www.unian.ua
На перший погляд, фольга захищає продукти від зовнішніх впливів, але насправді небезпека існує.

Фольга не завжди годиться для зберігання їжі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.comМи звикли використовувати алюмінієву фольгу для зберігання залишків їжі у холодильнику, але це може мати погані наслідки для здоров’я, попереджає видання Tasting Table.

На перший погляд, фольга захищає продукти від зовнішніх впливів, але насправді те, що зарожує людському здоров’ю, дуже мікроскопічне, і побачити його неозброєним оком неможливо. Йдеться про небезпечні бактерії.

Зазначається, що коли ми обгортаємо залишки піци або курки у фольгу, це не створює герметичного середовища навколо продукту, а отже, мають можливість розмножуватися невидимі для ока бактерії, які спричинюють харчові отруєння.

Фольга не має всмоктувальних властивостей, іншими словами, вона не прилипає до інших поверхонь, а тому неможливо створити повністю герметичне середовище, як би ретельно не загортати їжу. У маленьких щілинах між фольгою і продуктом харчування можуть розмножуватися такі небезпечні бактері, як стафілокок, ендемічна ґрунтова паличкоподібна бактерія, а також бактерії, що викликають ботулізм і лістеріоз.

Тим часом, наголошується, при правильному зберіганні продуктів ризик зараження бактеріями значно знижується. Тому замість фольги краще обирати герметичні контейнери, наприклад скляні або виготовлені з безпечного пластику. Також підійдуть пакети Ziploc або інші – головне, щоб була надійна застібка. Ідеальним же рішенням буде вакуумний пакувальник.

Раніше УНІАН розповідав, як не зіпсувати чавунної сковороди. Йшлося про те, що деякі продукти можуть завдати серйозної шкоди такому посуду.

Провідний шеф-інструктор кулінарного мистецтва в Інституті кулінарної освіти Ерік Роуз назвав 4 продукти, яких не варто класти у чавунну сковороду, інакше пошкодиться її поверхня, а їжа матиме металевий присмак. Це – помідори, оцет цитрусові та соуси на основі вина.

Експерт наголосив, що коли є потреба готувати страву з цими інгредієнтами, краще використати сковороду із нержавіючої сталі або з антипригарним покриттям. 

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Захмарні ціни та погана якість: механік назвав три автомобілі, які б він ніколи не купив
  • “Живий Нострадамус” зробив нове передбачення: у ньому фігурує дружина принца Гаррі
  • Що буде, якщо їсти білий хліб щодня: дієтологи все пояснили



реклама у Нововолинськ