Головна Без категорії Як зберігати яйця, щоб не псувалися місяцями: простий лайфхак, про який мало...

Як зберігати яйця, щоб не псувалися місяцями: простий лайфхак, про який мало хто знає

15
0

Джерело: www.unian.ua
Експерти розповіли, за якої температури зберігати яйця найкраще, щоб зберегти їхню свіжість на дуже довгий час.

Як зберегти яйця на тривалий термін / колаж УНІАН, фото freepik.comБагато хто з нас звик зберігати яйця в холодильнику, хоча з часом вони псуються і там, а про те, щоб довго зберігати продукт у великих кількостях – і мови бути не може. Однак британські фахівці підказали незвичайний спосіб, як зберегти яйця свіжими близько чотирьох місяців.

Раніше ми розповідали, чи можна зберігати яйця не в холодильнику і як це робили наші бабусі – виявляється, є 5 способів, як зберегти яйця без холодильника і морозилки.

Як зберегти яйця на довгий час – корисний лайфхакПрийнято думати, що яйця заморожувати не можна, але це неправда. Навпаки, можна і потрібно, оскільки в морозилці продукт може зберігатися свіжим протягом 4 місяців, тоді як у холодильній камері – трохи більше місяця.

Однак перед тим, як заморозити яйця, необхідно дотримуватися певного порядку дій, пише британський таблоїд Express.co.uk.

Як зберегти яйця в морозилці

Перше правило – яйця не можна заморожувати в шкаралупі. Якщо це зробити, то під впливом низьких температур вміст яйця розшириться, і шкаралупа лопне.

Тому слід зробити наступне:

  • вбити яйця в контейнер необхідного об’єму;
  • збити їх до однорідної консистенції, щоб змішалися білок і жовток – якщо залишити їх у первісному вигляді, то під час заморожування вони загуснуть, що не дасть змоги використовувати їх у рецептах;
  • щоб використовувати заморожену суміш, потрібно дістати її ввечері з морозилки та розморозити через холодильник.

Можна прискорити процес розморожування, якщо обдати контейнер із замороженою яєчною сумішшю водою (холодною).

Після розморожування яйця можна використовувати, як це ви робите зазвичай – для омлету, випічки або приготування інших страв. Відміряти необхідну кількість яєчної маси можна за допомогою простих кухонних ваг – вага одного яйця категорії С1 становить 50-55 г.

Трюк із заморожуванням, кажуть експерти, особливо корисний, якщо ви збивали яйце, але вам потрібно використати лише невелику його частину – наприклад, для змащування випічки.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Стане повітряним і ніжним: що додати в картопляне пюре замість олії та молока
  • Комахи забудуть дорогу до вашої оселі: перевірений засіб від мурашок
  • Мошки зникнуть назавжди: просте рішення від комах без хімії



реклама у Нововолинськ