Джерело: www.unian.ua
Кухар розповів про те, як, використовуючи лише яйця, можна приготувати смачнючу яєчню-бовтанку.
А ось автор блогу Fork and Twist Джеймс знає, як приготувати ідеальну “кремову” яєчню без додаткових інгредієнтів, пише Mirror. Секрет полягає в техніці приготування. Всупереч поширеній думці, за даними ЗМІ, помішування яєць не є найважливішим елементом приготування яєчні.
“Ось секрет: пар і час. Поставте жароміцну миску на каструлю з водою, яка злегка кипить, і акуратно готуйте яєчню”, – заявив кулінар.
Цей метод схожий на розтоплення шоколаду, але в даному випадку миска має бути трохи гарячішою, а яйця слід готувати повільно, поки вони не стануть густими, кремовими та збитими. Освоєння цієї техніки вимагає розуміння кількох основ, одна з яких полягає в тому, що миска не повинна торкатися води, йдеться в описі лайфхаку.
Секрет ідеальної яєчні полягає не тільки в методі приготування, а й у ретельній увазі до процесу. Згідно з кулінарними порадами експерта, важливо підтримувати воду на слабкому кипінні, а не доводити до бурхливого. Це можна легко контролювати за бульбашками – вони мають бути дрібними та стабільними за правильної температури.
“Часто перемішуйте яйця. На початку – потроху і рідко, але щойно вони почнуть густіти і згортатися, збільште частоту перемішування, щоб уникнути великих грудок і перетравлення”, – заявив Джеймс.
Процес приготування займає 15 хвилин, залежно від кількості яєць у мисці.
Як приготувати яйця за іншими рецептамиРаніше УНІАН повідомляв про секрети приготування яєчні-бовтуньї від Гордона Рамзі. Британський шеф-кухар додає один інгредієнт, який максимально покращує страву.
Крім того, шеф-кухар із зіркою Мішлен розкрив простий спосіб приготування яйця пашот. Проста інструкція Саллі Ейб дасть змогу щоразу отримувати гарний результат.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Найкращий суп для схуднення: дієтолог поділилася рецептом простої, але поживної страви
- Кардіолог назвав “дивовижну” їжу, яку нізащо не їстиме на сніданок
- Вершково-часникова паста за 25 хвилин: рецепт від BBC Good Food