Головна Без категорії Чому не можна гріти воду в мікрохвильовці: експерти пояснили, як правильно заварювати...

Чому не можна гріти воду в мікрохвильовці: експерти пояснили, як правильно заварювати чай

62
0

Джерело: www.unian.ua
Багато людей можуть скористатися мікрохвильовкою, щоб нагріти воду для чаю, але чому це не найкраща ідея.

Експерти пояснили, чому воду для чаю краще нагрівати саме в чайнику та як заварювати чай правильно / колаж УНІАН, фото pixabay, depositphotos.comНайтрадиційнішим способом нагрівання води для чаю є використання чайника. Хоча в деяких моментах 10-хвилинне очікування моменту, коли вода нарешті закипить, може здатися вічністю. Через це хтось готовий вдатися до того, щоб нагріти воду в мікрохвильовці, однак – чи безпечно це?

Чайний майстер Ліза Марі Геннавей в інтерв’ю Better Homes & Gardens заявляє, що використання чайника або кип’ятильника дає змогу рівномірно нагріти воду для чаю, тоді як мікрохвильові печі не можуть відтворити цей процес. Вона додала, що використання мікрохвильовки – не найкращий спосіб нагрівання води.

Існує кілька порад, які дадуть змогу заварити чай саме так, як потрібно.

Кип’ятіть свіжу водуНа думку чайної компанії Twinings, завжди необхідно використовувати виключно свіжу фільтровану воду, тому що повторне кип’ятіння старої води, що залишилася в чайнику, призводить до втрати кисню, який важливий для розвитку аромату чаю.

Переконайтеся, що вода правильної температуриУ матеріалі йдеться, що правильна температура води для заварювання чаю залежить від типу чаю. Але жоден чай не вийде хорошим, якщо використовувати палюче гарячу воду. Таким чином ви можете обпалити листя і надати йому небажаної гіркоти.

Зелений і білий чай краще заварювати за температури 60-85 градусів, а чорний або трав’яний – 97-100 градусів. Якщо у вас немає під рукою термометра, не хвилюйтеся. Просто доведіть воду до кипіння і зніміть її з вогню, потім почекайте 2-3 хвилини.

Звертайте увагу на час заварювання чаюДотримуйтесь вказівок на упаковці чайного пакетика або розсипного листа, оскільки для різних видів чаю потрібен різний час заварювання. Після закінчення часу вийміть чай із води, щоб не переборщити із заварюванням, яке може викликати гіркоту.

Інші новини про напої, які ми любимоРаніше УНІАН повідомляв, що жінка пила зелений чай 30 днів поспіль і знайшла 3 корисні властивості напою, які змінили її життя.

Крім того, як приготувати різдвяний напій у 5 кроків. Головне не забути про вино – основний інгредієнт.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Що шкодить суглобам: тренер назвав 4 вправи
  • У 25 000 разів швидше за попередника: у Канаді створили надпотужний квантовий процесор
  • Скільки мийного засобу вживати: експерт пояснив, чому ми миємо посуд неправильно



реклама у Нововолинськ