Джерело: www.unian.ua
Торт має освіжаючий апельсиновий смак.
Як пише Еxpress, цього десерту вистачить на вісім осіб. Для його приготування знадобляться такі продукти:
- апельсин – 1 шт.;
- борошно – 275 г;
- розпушувач – 3 ч.л.;
- цукрова пудра – 275 г;
- вершкове масло – 225 г;
- яйця – 4 шт.;
- кориця – 1 ч.л.
Для начинки треба буде взяти 50 г вершкового масла, 175 г цукрової пудри, 2 ст.л. м’якоті апельсина.
Для початку розігрійте духовку до 180C/вентилятор до 160C. Підготуйте дві глибокі форми діаметром 20 см. Змастіть їх маслом та вистеліть пергаментом.
Апельсин покладіть в каструлю, залийте окропом і варіть на повільному вогні, поки він не стане м’яким. Це займе близько 20 хвилин. Дайте йому охолонути, розріжте навпіл та видаліть кісточки. Далі треба збити в блендері чи комбайні. Дві столові ложки м’якоті треба відкласти для глазурі.
Додайте інші інгредієнти для торта до збитого апельсина та перемішайте до однорідності. Розподіліть суміш між двома формами та випікайте протягом 25-30 хвилин.
Бісквіти мають трохи охолонути у формі, перші ніж ви їх дістанете. Далі збийте вершкове масло з пудрою та вмішайте туди відкладену м’якоть апельсина. Змістіть один бісквіт цією начинкою та накрийте зверху другим. За бажанням торт можна прикрасити цукровою пудрою зверху.
Цей десерт можна їсти одразу або навіть заморозити та зберігати до двох місяців.
Як раніше повідомляв УНІАН, як легко приготувати рулет різдвяне поліно.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Як собаки прощаються перед смертю: експерти назвали ознаки, які допоможуть це визначити
- Як зберігати батарейки вдома та чи можна їх викидати: відповідь експертів
- Будуть свіжими до 5 тижнів: експерт поділився порадою, як правильно зберігати яйця