Джерело: www.unian.ua
Кожен коли-небудь дивився на твердий, недостиглий авокадо і мріяв про чарівний трюк, щоб зробити його стиглим за лічені хвилини.
Видання Express пише, що шеф-кухар Джефф, кулінарний експерт із понад 25-річним досвідом роботи в ресторанній індустрії, стверджує, що авокадо дозрівають швидше, якщо зберігати його в паперовому пакеті разом із деякими фруктами.
“Це перевірений метод, який передбачає використання паперового пакета для створення затишного, неземного середовища для вашого авокадо. Помістіть авокадо в паперовий пакет і зав’яжіть верхню частину, щоб запечатати його. Пакет затримує газ етилен – природний агент дозрівання, що виділяється самим фруктом, – що дозволяє авокадо дозрівати швидше. Для прискорення процесу киньте туди яблуко або банан, які також виділяють газ етилен і прискорюють процес дозрівання”, – поділився експерт.
Помістіть цей пакет у тепле, світле місце, наприклад, на верхню частину холодильника або поруч із вікном. Поєднання газу етилену і тепла ще більше “прискорить процес дозрівання”.
“Уже через один-два дні у вас буде стиглий авокадо”, – пояснив шеф-кухар.
Якщо ви “дуже поспішаєте і вам потрібні стиглі авокадо якомога швидше”, духовка може стати секретною зброєю, стверджує професіонал. Однак, хоча тепло і пом’якшить авокадо, воно не матиме такої ж текстури, як натуральний дозрілий плід.
Якщо ви не турбуєтеся про смак, загорніть авокадо у фольгу і покладіть на лист для випічки. Запікайте при найнижчій температурі протягом кількох хвилин. Слідкуйте за ним, щоб не пересмажити, а перед вживанням остудіть.
Раніше УНІАН писав, що зробити, щоб авокадо стало м’яким.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Замість кави та енергетиків: дієтологиня назвала чай, який бадьорить найкраще
- Чому корисно їсти яйця: NYT з’ясувало всі нюанси популярного продукту
- Як прибрати гіркоту з кави без цукру та молока: експерт порадив несподіваний спосіб