Головна Без категорії Як добре посмажити яйця: про такий нестандартний метод мало хто знає

Як добре посмажити яйця: про такий нестандартний метод мало хто знає

11
0

Джерело: www.unian.ua
Яєчню легко приготувати, але, виявляється, вона набагато смачніша і не розвалюється, якщо зробити її нетрадиційно.

Смажені яйця можна зробити ще смачнішими / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.comСмажені яйця можуть здатися простою стравою, але немає нічого гіршого, ніж коли вони розвалюються на сковорідці і стають гумовими через надлишок олії або вершкового масла.

Кейтлін, кухар і засновниця проєкту Modern Vintage Cooking, зізналася, що уникає смаження яєць на олії або вершковому маслі, оскільки це найчастіше перетворюється на “справжній бардак”. Замість цього вона використовує всього лише краплю води, пише Express.

Вона відкрила для себе “обсмажування на пару” (steam-frying). Так можна готувати різні продукти, але особливо цей метод підходить при смаженні яєць. Це щось середнє між яйцем-пашот і смаженням. Це може звучати дивно, але дуже легко пересмажити яйце на вершковому маслі або олії, оскільки більшість людей ллють його занадто багато – в результаті виходить жирне, підгоріле яйце. Багато хто також псує смажене яйце, намагаючись перевернути його, щоб приготувати також і “верхівку”.

Тоді як під час використання води на сковороді створюється пара, яка ніжно готує яйце зверху, не даючи йому підгоріти – і все це без довгої термообробки. У підсумку ви отримуєте ідеально приготований, м’який і рухливий жовток без необхідності перевертати яйце.

Обсмажування на парі – дійсно дуже простий прийом, і щойно ви його опануєте, ви зможете готувати ідеальне яйце менше ніж за п’ять хвилин і майже без зусиль.

Як приготувати ідеальне смажене яйцеВам знадобиться: 1 чайна ложка води, 1 яйце, сковорода з кришкою, кулінарний спрей (антипригарний)

Спосіб приготування:

  • Поставте сковороду на середньо-сильний вогонь. Збризніть її кулінарним спреєм, потім акуратно розбийте яйце в невелику миску.
  • Коли сковорода достатньо нагріється, швидко вилийте яйце з миски на сковороду. Розбивати яйце в миску заздалегідь зручно, щоб легко прибрати шматочки шкаралупи, що потрапили.
  • Зменшіть вогонь до середнього і готуйте яйце близько хвилини, поки білок не почне схоплюватися, але ще не застигне повністю.
  • Потім влийте чайну ложку води по краях сковороди, зменшіть вогонь і накрийте кришкою.
  • Готуйте ще одну хвилину. Зніміть кришку – і ваше ідеально просмажене яйце готове до подачі.

Інші новини про курячі яйцяРаніше УНІАН повідомляв, що яйця можна зробити смачними і з іншим секретним інгредієнтом. Завдяки йому яйця стануть хрусткими і “неймовірними”, вважає кулінарний продюсер The Kitchn.

Крім того, ми розповідали про приготування яєць по-іспанськи. Традиційний спосіб смаження яєць передбачає їхнє обсмажування в невеликій кількості олії або вершкового масла, тоді як смажені яйця по-іспанськи рясно поливають гарячим маслом.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Що заважає вам іти вперед: психологічний тест, який може неприємно здивувати
  • Сонячна суперпанель в Японії дасть стільки ж електрики, як 20 ядерних реакторів
  • Що буде, якщо їсти щодня помідори: 5 наслідків, про які ви могли не здогадуватися



реклама у Нововолинськ